Dynafit Alpine DNA 2: technická revoluce v trailových běžeckých botách

0

Dynafit Alpine DNA 2 je navržena pro technické traily a závody, kde je klíčová kombinace lehkosti, stability a trakce. Jak obstála v našich testech a jaké inovace přináší oproti předchozímu modelu? Přečtěte si naši detailní recenzi a zjistěte, proč by tato bota neměla chybět ve vašem běžeckém arzenálu!

Dynafit je značka, která se v posledních letech stala synonymem pro kvalitu a inovaci v oblasti trailového běhu. Jejich nejnovější přírůstek, Alpine DNA 2, slibuje vylepšení ve všech klíčových oblastech, které trailoví běžci vyžadují. Po úspěchu původní Alpine DNA přichází verze 2, která staví na osvědčených technologiích a přidává několik zásadních vylepšení. Naše redakce měla možnost otestovat tyto boty v různorodém terénu, od technických trailů po kamenité stezky, a zde jsou naše dojmy.

Koupit zde

  • Velikosti: 3 – 13 UK (Unisex)
  • Hmotnost: 260 gramů
  • Drop: 6 mm
  • MOC: 4950 Kč

Určitě se podívejte i na další testy z nové letošní kolekce Dynafit! Dynafit Ultra Pro 2, Dynafit Alpine Pro 2 a Dynafit Ultra DNA.

Konstrukce a Materiály

Alpine DNA 2 si zachovává lehkou konstrukci, váží pouhých 260 gramů, což je o 10 gramů méně než její předchůdce. Tento úbytek hmotnosti byl dosažen díky využití nových materiálů a úspornějšího designu. Podrážka Vibram® Litebase s Megagrip směsí poskytuje vynikající trakci na různých površích, od mokrých kamenů po blátivé stezky.

Bota je vybavena inovativní mezipodešví s X-shaped Pebax stabilizační deskou, která zajišťuje stabilitu a podporu při každém kroku. Ochranná špička z TPU materiálu chrání prsty před nárazy, zatímco svrchní část boty je vyrobena z prodyšných, ale odolných materiálů, které zajistí dlouhou životnost.

Komfort a Ochrana

Jedním z hlavních vylepšení je asymetrické šněrování, které zlepšuje přizpůsobení boty a snižuje tlak na nárt. Rychloupínací systém tkaniček umožňuje rychlé a snadné nastavení boty, což je velmi užitečné při závodech. Polstrování kolem paty je navrženo pro maximální komfort a minimalizaci rizika vzniku puchýřů. Tento prvek je výrazně měkčí a lépe přiléhá k noze než u předchozího modelu.

Výkon a Stabilita

V terénu se Alpine DNA 2 ukázala jako vynikající bota pro technické traily. Stabilizační deska v mezipodešvi pomáhá udržet stabilitu i na nerovném povrchu. Podrážka Vibram® Megagrip poskytuje jistý krok na mokrých kamenech a kořenech, což výrazně zvyšuje bezpečnost běhu. V porovnání s původním modelem je stabilita na vyšší úrovni, což ocení především běžci na náročných trailech.

Fit a Velikost

Bota je určena pro středně široké nohy, s pohodlným fitem, který neomezuje pohyb prstů a pevně drží patu. Velikost odpovídá standardnímu číslování, což usnadňuje výběr správné velikosti. Širší oblast prstů poskytuje větší komfort a přirozený pohyb chodidla, což je další zlepšení oproti užší špičce předchozího modelu.

Testování v Terénu

Koupit zde

Při testování na technických trailech se Dynafit Alpine DNA 2 ukázala jako spolehlivý partner. Bota se chovala stabilně i na nerovném povrchu a výborně držela na mokrém terénu. Stabilizační deska v mezipodešvi pomáhala udržet stabilitu při došlapu i na nerovném povrchu. V porovnání s předchozím modelem je stabilita na vyšší úrovni díky upravené konstrukci.

Komfort na dlouhé tratě

I po několika hodinách běhu zůstávala bota pohodlná. Ochranný límec proti kamínkům výrazně přispěl k pohodlí, protože zabránil vnikání drobných nečistot do boty. Polstrování kolem paty a systém rychloupínání tkaniček zajistily, že bota seděla pevně a pohodlně. Za mě je měkké polsrování jednoznačně jedna z nejlepších věcí, které mám na botě rád.

Výdrž a Odolnost

Koupit zde

Po několika měsících intenzivního používání na různých typech terénu nevykazovala bota žádné znaky opotřebení. Podrážka Vibram® Litebase se ukázala jako velmi odolná vůči opotřebení, a to i při běhu na asfaltu. Nebojte se, tahle bota Vám opravdu nebude vadit ani tady.

Dodatečné Vlastnosti

Dalším zajímavým prvkem je asymetrické šněrování, které zlepšuje fit a snižuje tlak na nárt. Prodyšná síťovina zajišťuje optimální ventilaci, což je klíčové pro udržení sucha a komfortu během dlouhých běhů. Širší oblast prstů poskytuje dostatek prostoru pro přirozený pohyb a komfort i při dlouhodobém používání.

Celkové hodnocení a Srovnání s Předchozím Modelem

Dynafit Alpine DNA 2 je vynikající volbou pro běžce hledající lehkou, ale stabilní a výkonnou botu pro technické traily. Oproti předchozímu modelu nabízí lepší stabilitu, komfort a odolnost. Její konstrukce a materiály poskytují potřebnou ochranu a komfort, aniž by byla obětována lehkost a výkon. Vibram® Megagrip podešev a ochranný límec proti kamínkům zvyšují bezpečnost a jistotu při běhu. Alpine DNA 2 je podle nás ideálním partnerem pro náročné běžecké výzvy na technických trailech a je to teď jedna z našich nejoblíbenějších bot do terénu.

Koupit zde

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!