Na Valašský Hrb 2016 zbývá necelá třetina startovních míst

0

Už 28. května odstartuje ENERVIT – Valašský HRB 2016, jeden z nejkrásnějších horských závodů u nás. Závod je měsíc před startem z více než dvou třetin vyprodaný, takže zájemci by si s registrací měli pospíšit.

Valašský HRB vstupuje do své 4 sezóny. Svým pojetím se řadí mezi „nejuniverzálnější“ trailový závod v ČR, který láká na 4 běžecké délky (10,20,30,50 km) a široký doprovodný program. Navíc již třetím rokem je tento závod oficiálním Akademickým  Mistrovstvím ČR v horském běhu na prémiové 30km trati.

p5312029

Závodní trať je vedena po „hřebenu“ beskydských vrchů – Hornovsacké magistrále. Běží se mimo silnici krásnou přírodou, po značené turistické „pěšině“, která je vedena plynule vlnitým terénem, kde si vychutnáte nádherné výhledy.

IMG_3_0024

Proč vyzkoušet Valašský HRB?

Tuto a další otázky jsme položili pořadatelům závodu.

„Jednoznačně atmosféra závodu. Od začátku je závod pojat jako setkání s přáteli a věříme, že je to během závodního dne poznat. Samozřejmě víme, že konkurence závodů je obrovská a obstojí jen ty nejpěknější. Takže se snažíme, ať patříme mezi ty nejoblíbenější“.

img_2_0274

To v letošní konkurenci není malý cíl….

„Víme o tom, ale měsíc před startem máme více než 550 běžců, což považujeme za obrovský úspěch a projev oblíbenosti našeho závodu. Startovní pole může mít maximální kapacitu 850 závodníků, tak aby byl zaručen bezchybný a příjemný servis.

Obrovsky si vážíme toho, že se nám běžci vracejí (dokonce celé rodiny). Na startu tak stane běžecká trailová špička, třeba Aleš Palko, Zbyněk Cypra a další, stejně tak hobby a začínající běžci, kteří třeba vyzkouší svůj první závod. „

img_0244

To souhlasíme, výběr tratí je pestrý, co další program?

„Zavazující je pro nás i termín. Tedy dětský den, takže říkáme, jsme „RUNNING EVENT“ česky běžecká událost pro všechny, celou rodinu. To znamená pestrý program během celého dne. Ráno čtyři atraktivní starty závodu, v průběhu dětský den, který si vede klaun Pepino, největší pískoviště v ČR, hračky, trampolína, skákací hrad, dětský závod. Odpoledne pak motivační přednášky  a slavnostní vyhlášení vítězů. Večer společný odpočinek a relax.

img_0050

Vždy, když závod chystáme, tak před jeho vypuknutím říkáme, že to je naposled. Pak ale přijde den D, tedy závod a ten nás pohltí. Ta energie celého dne je neskutečná. Zažíváme ji my pořadatele i běžci, proto motto závodu roku 2016 je – SPOLEČNĚ. Ten den bývá úžasný, už se těšíme.“

Více informací k závodu najdete na:

www.valasskyhrb.cz

VH_2016

IMG_3_0003

p5312126

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno