Ultramaratonec adoptoval zatoulanou fenku, která s ním uběhla 125 km pouští Gobi

0

Přesněji řečeno: fenka Gobi si adoptovala ultramaratonce Diona Leonarda.

Bylo to během druhé fáze závodu GOBI MARCH (jeden ze závodů 4 Deserts), když si Australan Dion Leonard všiml malého chlupatého stvoření, které běželo kousek od něj. Běžci si fenky všimli v táboře už noc předtím, ale nikdo jí nevěnoval pozornost.
Gobi_pes5 - kopie

Dion si nejprve myslel, že s ním Gobi udrží tempo jen chvíli. Ale Gobi se na něj doslova přilepila. Nehnula se od něj, ani když přiběhli do tábora.

Gobi_pes2 - kopieRovnou si vlezla do stanu, lehla si vedle Diona, kam šel nebo běžel on, tam šla ona. A tak to bylo až do konce závodu.

Gobi_pes1 - kopie

Fenka se stala brzy miláčkem všech závodníků a také největší celebritou závodu. Nikdo ze závodníků neměl na sociálních sítí tolik fotek jako ona.

Gobi_pes4 - kopie

Běžci se s ní dělili na trase o vodu i jídlo, Dion ji přenášel přes těžké úseky a nakonec se rozhodl, že si fenku adoptuje.

gobi_pes3 - kopie

Přivézt si z Číny do Edinburgu psa se ale neobejde bez spousty papírování. A už vůbec to není levná záležitost. Odhadované náklady byly vyšší než 5000 liber.

GobiDion-Leonard - kopie

Ale když ji miluješ, není co řešit. Dion neváhal a hned po závodě zavolal manželce a zeptal se: „Myslíš, že naší kočce nebude vadit, když si přivezu Gobi domů?“

S podporou dalších spoluběžců pak založil veřejnou sbírku  http://www.crowdfunder.co.uk/bring-gobi-home/.

Cílová částka už je vybrána a zbylé peníze poputují na podporu dalších pejsků. A tak se fenka Gobi  může brzy těšit na nový domov.

Gobi_pes6 - kopie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno