RunTour počtvrté: na prvním místě je rodinná atmosféra

0

Již 18. dubna startuje 4. ročník RunTour – přidáte se?

Přes dvacet tisíc běžců rozběhal za tři roky běžecký seriál Česká pojišťovna RunTour.V 8 krajských městech České republiky zvedl z gauče zkušené i nadšené běžce na pětce i desítce a zapojil tisíce dětí na krátkých tratích.  

Jak už je zvykem, první startovní pásku zvednou nad hlavu běžci v Českých Budějovicích, konkrétně na náměstí Přemysla Otakara II, kde program odstartuje tradičně v 10.30 hodin dětským závodem. Běžecký den vyvrcholí po 14 hodině slavnostním vyhlášením vítězů.

Mezi tím se na startu vystřídají děti do 7 a do 15 let a následovat je budou dospělí na tratích 5 a 10 kilometrů. Chybět nebudou nevidomí účastníci z Nadace Leontinka, kteří se za asistence trasérů pokusí zdolat své dosavadní osobní rekordy. 

Mezi osobnostmi pak najdete tváře televize Nova, místní hokejisty nebo elitní atlety v čele s Lucií Sekanovou.
„Máme se na co těšit. Premiéra na jihu Čech proběhne pod záštitou primátora i hejtmana a my doufáme, že ani oni si start nenechají ujít, stejně jako téměř 1 500 běžců. Teď už jen zařídit krásné počasí,“ slibuje si Jan Dvořák z organizačního týmu RunTour.

Již nyní se registrovalo na jihočeský start běžeckého ročníku téměř 1 100 závodníků, do vyprodání dospělé kapacity tak zbývá jen něco málo přes 150.

“Hodně lidí se nás ptá na zvýšení kapacity, která je nyní 1 250, místo loňských 1 000. Náš cíl bylo nepustit na trať více lidí než dříve a tedy zachovat komfort pro běžce. To se povedlo, protože my pouze zvýšili kapacitu závodu na 5 km, kterého se účastnilo pravidelně 400 běžců,” vysvětluje tiskový mluvčí seriálu Richard Valoušek.

“Jestliže se v minulém roce RunTour účastnilo tisíc běžců, 600 bylo na desítce. Nyní se podobně zaplní i pětka. Pohodová průchodnost trati tak zůstane stejná. Věříme, že ty dvě stovky nových běžců nebudou znát ani v zázemí startu a cíle. Navíc pro běžce chystáme s našimi partnery řadu zábavných aktivit, díky kterým se mezi jednotlivými běhy zabaví celá rodina,” dodává Valoušek.

Novinkou je rovněž RunTour víkend s řadou slevových akcí.

Tak nezapomeňte, v sobotu 18. dubna po 10 hodině na náměstí Přemysla Otakara II v Českých Budějovicích. V registracích zbývají poslední desítky volných míst, přihlaste se na www.run-tour.cz.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno