Registrace do druhého ročníku Moravské stovky otevřena

0

Co takhle vyzkoušet v roce 2015 vertikální stovku?

Co je Moravská stovka

Moravská stovka je celoroční závod během kterého mají závodníci za úkol nastoupat 100 výškových kilometrů, a to za jeden kalendářní rok (od 1. ledna do 31. prosince). Do závodu se započítávají pouze kopce ze seznamu vrcholů, který najdete na stránkách závodu (www.m100.cz/vrcholy). Závodník může zdolat jednotlivé vrcholy vícekrát.
Jakmile první ze závodníků dosáhne sto výškových kilometrů, závod pokračuje dále soubojem o putovní pohár pro závodníka s nejvíce nastoupenými kilometry.

První ročník se blíží do finále

Do konce prvního ročníku Moravské stovky, do kterého se zaregistrovalo stodvacet závodníků, zbývá už jen necelý měsíc. Doposud závodníci nastoupali celkem 1 349 625 metrů a překonali přitom vzdálenost 25 326 kilometrů, což odpovídá průměrnému sklonu stoupání 5,32%.

foto: Petr Smejkal – Pohled z Polomky (fb M100)

Poslední dny jsou ve znamení nejen bojů o stupně vítězů, ale také o co nejlepší možné umístění. Absolutního vítěze však Moravská stovka již našla. Stal se jím Tomáš Petr, který jako první pokořil hranici sto výškových kilometrů. Ještě však není hotovo. Soutěžíme o pohár pro Moravského  kosmonauta – tedy o pohár, který získá závodník s nejvíce nastoupenými metry na konci závodu. 

Novinkou, kterou bychom rádi představili, je nový web závodu (www.m100.cz), který byl spuštěn 1. prosince. Od stejného data byla také otevřena registrace do druhého ročníku závodu, který začne 1. ledna 2015. Další informace k novému ročníku najdete na webu závodu nebo facebooku (facebook.com/moravskastovka).

Chcete – li i vy změřit síly s ostatními závodníky, nebo jen tak sami sobě dokázat, že na to máte, neváhejte a pokořte vaše vertikální kilo! 

Spoustu pěkných kilometrů nejen s Moravskou stovkou přejí, pořadatelé.
.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno