Nenechte si ujít VII. ročník Miřejovického půlení

0

První srpnový víkend se v malé vísce s necelou sedmdesátkou stálých obyvatel bude konat oblíbený Miřejovický půlmaraton, letos poprvé o pohár MUDr. Pavla Kantorka.

Pokud přemýšlíte o tom, že byste si rádi zaběhli půlmaraton, ale nechce se vám na velké masové akce v centrech měst, můžete si v sobotu 1. srpna 2015 přijet vychutnat kamarádskou atmosféru právě do Miřejovic.

Čeká tam na vás rychlá rovinatá trať s převýšením 10 m, která vede do Nelahozevsi, dále kolem zámku ve Veltrusích až do Všestud a Dědibab.

Zámek Veltrusy

Přestože se závod koná uprostřed letních prázdnin a první srpnové dny přinášejí obvykle teploty nad 30°C, stává se Miřejovické půlení čím dál oblíbenější. Není se čemu divit – celá akce je o neskutečné pohodě. Do organizace závodu a vytváření skvělého zázemí se zapojuje většina obyvatel vesnice.

Vychutnat si můžete nejen hlavní závod, ale i bohatý doprovodný program- nesoutěžní lidový běh, Pivní půlmaraton, anketu o nejhezčí miřejovické půlky (ocenění nejlépe vytvarovaného sedacího svalu v kategorii mužů i žen), tombolu, muziku … 

Letos poprvé se poběží Miřejovický půlmaraton o putovní pohár MUDr. Pavla Kantorka. 

MUDr. Pavel Kantorek (nar. 8. února 1930) byl naším prvním maratoncem, který překonal hranici 2:20 hod. Dodnes drží český rekord na 30 km (1:34:54,2).
Startoval  na olympijských hrách v Melbourne (1956), v Římě (1960) a v Tokiu (1964), třikrát zvítězil v Košicích na Mezinárodním maratonu míru a na přelomu padesátých a šedesátých let byl zařazován na druhé až deváté místo světového maratonského žebříčku.

Dovolí-li to panu Kantorkovi zdraví, tak se s legendou českého maratonu budete moct setkat na Miřejovickém půlení osobně.

Registrovat se můžete do dnešní půlnoci na mkmirejovice-registrace nebo přímo na místě v den závodu.

Kapacita závodu je 300 běžců.

MUDr. Pavel Kantorek s ředitelem Miřejovického půlení, Pepou Burianem

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno