Nejstarší kulturistka na světě i v 80 letech každé ráno běhá 10 mil

0

Věk není nic než číslo….

Těžko věřit, že letos v červnu oslavila Ernestine Shepard 80. narozeniny.

ErnestineNeuvěřitelná není jen její vypracovaná postava, ale i její nakažlivá dobrá nálada, vitalita a disciplína.  Ernestine vstává v půl třetí ráno, posnídá vaječné bílky a hrst oříšků, nasadí čelovku a vyběhne do tmy. Každé ráno, bez výjimky. Týdně naběhá okolo 80 mil (přes 120 km).

V osm hodin je už v tělocvičně, kde trénuje své svěřence (někteří z nich oslavili už také své osmdesáté narozeniny). Pořád dokola jim s úsměvem opakuje, aby zůstali “determined, dedicated and disciplined” – odhodlaní, nadšení a disciplinovaní.

“Ne každý chce být kulturista. Ne každý chce být běžec. Najděte si to, co vás baví. Choďte, běhejte, hýbejte se a žijte. A nezapomínejte, že věk je jen číslo.”

Ernestine4

Životní úspěch Ernestine Shepard

Nejstarší kulturistka na světě začala cvičit, když jí bylo 56 let . Se sestrou se rozhodly udělat něco pro to, aby vypadaly líp v plavkách. Začaly s aerobikem, ale brzy přidaly i zvedání činek.

Skončilo to tak, že Ernestine se do posilování zamilovala a v 74 vyhrála soutěž v kulturistice (kategorii nad 60 let). Celkem vyhrála Ernestine 2 tituly, zaběhla si 9 maratonů a v roce 2011 byla zapsána do Guinnessovy knihy rekordů jako nejstarší kulturistka na světě.

I nyní, po oslavě 80. narozenin, by jí  postavu, nádhernou pleť a životní elán mohly závidět i dvacetileté slečny. Jak sama o sobě říká: „Moje mise není cvičení pro perfektní tělo. Kdyby mě běhání a posilovna nebavila, nedělala bych to. Chci, aby lidi pochopili, že věk není nic než číslo. Chci hlavně inspirovat a motivovat.“ 

knížkaA to se Ernestine rozhodně daří, protože rozhodně to nejsou jen senioři, které tato dáma dokáže vyhecovat, co říkáte?

Přidáte dneska k běhání i nějaké to posilování?

Zdroj: huffingtonpost.com

 


Klíč k vysněné postavě i lepším sportovním výsledkům? Správně sestavený jídelníček.

Přestaňte se ptát ostatních: „Tak co mám vlastně jíst?“ Naučte se sestavit si jídelníček na míru. Naučíme vás efektivně hubnout, nabrat svalovou hmotu, zvýšit výkon i upevnit zdraví.

Právě nyní se můžete přihlásit na nové termíny Kurzu sportovní výživy, který je určen pro lidi, kteří chtějí výživě rozumět, kteří touží po změně i lepších výkonech, zkrátka pro všechny, kdo se rozhodli posunout blíž ke svým cílům.

CERTIFIKOVANÝ KURZ (NEJEN) SPORTOVNÍ VÝŽIVY

Kurz sportovní výživy

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno