Matterhorn Ultracks 2015

0

Jeden z nejkrásnějších extrémních běžeckých závodů startuje letos v srpnu. Právě nyní máte šanci vyhrát startovné, dopravu i ubytování.

22. srpna 2015 proběhne další ročník extrémního běžeckého závodu Matterhorn Ultracks, který se koná ve švýcarském Zermattu na úpatí kouzelného Matterhornu. Již po třetí se zde sejde špička světových závodníků skyrunningu.

Trasy o délce 16, 30 a 46 km provedou běžce náročným terénem, ale odmění je krásnou scenérií, kterou tato hora s nadmořskou výškou 4478 metrů nabízí. Součástí závodu je také velmi těžká 14km trasa, která vede výlučně do kopce.

Hlavní závod na 46 km, kde musíte vystoupat do 3 130m, je součástí Skyrunner World Series.

.

 

Značka Peak Performance je hrdým sponzorem tohoto extrémního závodu a pro milovníky běhu si navíc připravila soutěž, ve které můžete vyhrát účast v závodě včetně nákladů na cestu a ubytování. 

The Matterhorn Ultraks Trail 2014

 

 

Registrace

Zaregistrujte se na adrese www.peakperformance.com/ultraks a získáte tak šanci vyhrát a zúčastnit se závodu osobně.

Soutěž probíhá od 20. dubna do 10. května. Pro výhru musíte splnit jednoduchý úkol související s terénním během.

Porota poté vybere 16 nejlepších příspěvků. Výhra zahrnuje výdaje na cestu a ubytování v Zermattu ve dnech 20. – 23. srpna 2015 a místo v závodě na vámi vybrané trase.  

V Zermattu si budete moci vyzkoušet nejnovější vybavení z jarní kolekce značky Peak Performance a absolvujete osobní trénink s terénním běžcem André Jonssonem z týmu značky Peak Performance.

Historie závodu 

Když v roce 1982 pořádal Pius Fuchs první ročník běhu pod názvem Matterhornlauf, asi netušil, že se velmi rychle stane jedním z nejpopulárnějších horských běhů.

V roce 1991 se konal jako mistrovství světa v horském běhu. V srpnu 2012 oslavil 30. výročí a při té příležitosti oznámil pořadatel Zermatt Bergbahnen AG jeho změnu na Matterhorn Ultraks s úplně novým pojetím.

Ve výsledcích Matterhornlauf najdete i známá česká jména, v roce 2006 tu vyhrála Anička Pichrtová a na 3. místě skončila Iva Milesová. Anička si vítězství zopakovala i o rok později. 

Více o závodu: www.ultraks.com

Video k soutěži: vimeo.com/125049731


 
Profil nejdelší trasy letošního závodu. 46km trať je určena skutečným profesionálům. Nabízí panoramatický výhled na všudypřítomný Matterhorn.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno