MASK Gear Binder – když kapsy nestačí a batoh je příliš velký

0

Řešíte, kam s věcmi při běhání? Do MASK Gear Binderu se vám vejde vše potřebné a na těle ho téměř necítíte.

Asi každý běžec, nebo sportovec, který vyráží na tréninky ven, řeší, kam dát drobnosti jako klíče, mobil, sluchátka, doklady, případně peněženku nebo kapesníky. Ne vše se vejde do kapes a někdy jsou předměty v kapse na obtíž, protože tlačí nebo poskakují.

Batoh je často zbytečně velký a pokud chcete běhat, nebo venku cvičit, tak často na zádech překáží.

Dlouho jsem tento problém řešil pouzdrem Kalenji, což je vlastně jednoduchá kapsa, kterou máte na zádech. Ne že by se s ním nedalo vyběhnout, ale mělo tendenci se posouvat a v pozici, kdy zvednete paže (například při protahování nebo při shybech) škrábe na krku. Také prostor pro mobil je příliš malý pro velký smartphone a uvnitř je pouze miniaturní kapsička na klíče a gumičky, které mají držet zřejmě nějaké miniaturní gely. Takže nakonec máte všechny drobné věci pohromadě a při běhání pak v pouzdře poskakují.

Potom jsem ale před pár měsíci dostal příležitost vyzkoušet si voděodolné pouzdro Mask Gear Binder Jogger, které se stalo během pár dní mým nepostradatelným společníkem.

Pouzdro vás zaujme hned na první pohled. Za mě má prostě design na jedničku.

Jeho tvůrcem je jablonecký designér Martin Skalník, který na binderu ladil každý detail řadu měsíců. Martin je parkourista a řešil při tom samozřejmě především problém s tím, že většina batohů, ledvinek a kapes na těle nesedí nebo omezuje v pohybu. Při sportu, kterému se věnuje, potřeboval něco, co se ani nehne, i když třeba bude viset hlavou dolů :-).

Mimochodem Martin s Binderem v roce 2016 jako student Environmental Designu vyhrál soutěž o nejlepší start-up TUL.

Ale pojďme se podívat už na samotné pouzdro a jeho konstrukci. Pouzdro je složeno ze dvou stejných dílů – panelů.

Panely jsou spojené nastavitelnými řemínky s přezkami a na druhé straně je pak propojení vyřešeno šňůrkou, která umožňuje rychlé utažení nebo povolení, aby vás nikde nic netlačilo a aby pouzdro ideálně kopírovalo tělo.

Binder se umisťuje šikmo přes hrudník a vše je vyřešeno tak, že si můžete zvolit přes které rameno si umístíte řemínky (panely jsou symetrické, takže binder můžete stranově bez problémů převrátit). Jeden z řemínků jde vždy přes rameno, jeden v podpaží.

Každý panel má tři kapsy – na vnější straně je umístěná kapsa na suchý zip, na vnitřní straně jsou pak dvě kapsy se zipem.

Nechybí ani výrazné reflexní prvky….

Maskgear vám umožňuje mít v přední části nejčastěji používané věci snadno přístupné bez přetáčení pouzdra. Pokud potřebujete něco ze zadní části, pak stačí vycvaknout jednu přezku a pouzdro snadno přetočíte.

Kapsy jsou dostatečně velké, takže se vám do nich v pohodě vejde i větší mobil nebo peněženka. Co jsem hodně ocenil bylo to, že kapsy jsou polstrované, takže ani tvrdé předměty na těle necítíte.

Skvělá je kvalita provedení i materiálu. Materiál, z něhož je pouzdro ušité, je tzv. POROTEX, což je voděodolná polyesterová tkanina s polyuretanovým zátěrem a hydrofobní úpravou. Takže celý binder je voděodolný, i když asi musíte počítat s tím, že pokud se extrémně potíte nebo se spustí liják, tak přes švy může vlhkost dovnitř proniknout.

V létě jsem hodně ocenil především spodní hranu panelů, kde je umístěná na tělo velmi příjemná síťovina (materiál u Kalenji pouzdra proti ní připomíná struhadlo). Celkově je pouzdro precizně ušité, s použitím plochých švů, tak aby vás nikde nic neškrábalo.

Největší výhodou pouzdra je to, že perfektně sedí a nijak vás neomezuje v pohybu.

Protože pouzdro používám často na venkovní tréninky, tak jsem byl zvědavý, zda se při různých kotoulech v trávě a jiných kontaktech se zemí nebude materiál odírat. Zatím po 3 měsících testování (a asi dvou praních v gelovém pracím prostředku) vypadá stále jako nový.

Abych to shrnul, tak s pouzdrem jsem opravdu spokojený.

  • Na těle ho téměř necítíte (velikost M váží 116 gramů), skvěle sedí, neposkakuje, nepřetáčí se
  • Při běhu ani cvičení nepřekáží, umožňuje maximální volnost pohybu
  • Vypadá elegantně, takže ho v klidu můžete vzít i do města (v MHD oceníte i to, že vám někdo na zádech díky skrytým kapsám se zipem nevybere obsah pouzdra)
  • Má reflexní prvky
  • Kvalitní voděodolný materiál i provedení
  • Celkem má 6 prostorných kapes
  • Snadné přizpůsobení utažení díky páskům a stahovací šňůrce
  • Ideální pro parkour nebo běh na kratší vzdálenosti, kdy si nepotřebujete brát např. hydrovak
  • Oceníte ho na venkovní tréninky, venčení psů a další aktivity, kdy si s sebou nechcete brát tašku nebo batoh.

Možné nevýhody:

  • Nevejde se do něj lahev s pitím – maximálně lze do Binderu vložít dvě 150ml měkké lahvičky (tzv. softflask), jak uvádí výrobce
  • Musíte mít obvod hrudníku alespoň 85 cm (pokud byste přemýšleli, že by se vám Maskgear líbil třeba pro děti)

Aktuální cena Mask Gear Binder Jogger: 1850 

Na závěr si dovolím odpovědět na dotaz, který určitě budou mít především ženy. Zda je binder při umístění na hrudníku vhodný i pro někoho s větším poprsím.

Tady asi nejsem příliš kompetentní radit, ale binder jsem neprozíravě půjčil i své mámě („jen si ho vyzkouším na venčení a vyfotím ti to“) a od té doby ho musím schovávat, aby si ho nepůjčovala častěji :-).

Obecně si myslím, že asi bude celkově záležet na velikosti poprsí, na aktivitách, na které budete pouzdro využívat, atd. Rozhodně si ale myslím, že spousta aktivních žen a dívek by podobný “futrálek” na nezbytnosti ocenila, obzvlášť až se bude nabízet v různých barevných variacích, které výrobce připravuje.

Stránky výrobce: https://www.maskgear.cz/

Fb stránky: https://www.facebook.com/maskgear/

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno