La Sportiva Ultra Raptor – recenze

0

Jaké zvolit boty pro delší závod v terénu? Určitě takové, které vám zajistí pohodlí, stabilitu v sebězích i bezpečí při běhu po mokré trávě či kamenech.

Pokud se poohlížíte po botách, které by byly pohodlné, stabilní, dostatečně pevné i prodyšné, tak model La Sportiva Ultra Raptor vás rozhodně nezklame. 

Jsou to byty, se kterými uspějete i v nejnáročnějším terénu.

Recenze (Pavel Brýdl):

Jedná se o trailový model, který se hodí především na delší závody v terénu (skyrace, krosy…). Bota má robustnější konstrukci, v porovnání s nejlehčími modely (Vertical K, Helios), díky které výborně drží stabilitu v sebězích.  Oproti klasickým závodním modelům má i komfortní pružení, které jistě ocení bežci na delší tratě (5km – ultratraily). Podrážka má vzorek, který drží nejen na mokré trávě a v bahně, ale dobře si poradí i s mokrou silnicí či kameny.

Od prvního kilometru působí bota opravdu pohodlným dojmem a přitom neztrácí nic z vlastnosti rychlé závodní boty. Já osobně jsem navíc ocenil nižší a měkčí výztuhu paty na botě, která je šetrná k achilovkám.


Tuto botu mohu opravdu doporučit všem běžcům, kteří hledají trialovou botu jak na delší závody, tak pro trénink. Pro klasický závod jen do vrchu bych zvolil lehčí a méně odpružený model Vertical K nebo Helios.

Další informace a  technické specifikace

Boty Ultra Raptor jsou konstruovány pro dlouhé běhy, ultramaratony a delší trénink v terénu. Tomuto účelu je uzpůsoben střih boty, který je širší pro dosažení maximálního pohodlí, dostatečné vyměkčení pro celodenní komfort i síťovaný svršek z takových materiálů, které výborně odvádějí pot a příjemně ventilují. Bota má dobře chráněnou špičku a zpevněnou obsázku pro ochranu proti kořenům a kamení. Pata je usazena ve speciální kolíbce, zvenku zpevněné thermoplastem a zevnitř potažená kůží, což velmi zpříjemňuje nošení a přispívá stabilitě paty.

Svršek je skládaný ze dvou částečně nezávislých vrstev, přičemž spodní vrstva nese šňerování protažené až pod stélku a napomáhá tak optimálnímu sešňerování, zatímco vrchní vrstva chrání proti pronikání nečistot a celkově zpevňuje botu.

Mezipodešev je vyrobena vstřikováním EVA materiálu, efektivně pohlcujícího nárazy, pod klenbou je přidána antitorzní chránící výztuha. Podešev je z velmi přilnavé gumy (LS FriXion XF), jejíž trakce je podpořena také účelným tvarováním vzorku a celého profilu podrážky.

Hmotnost 700g (pár vel. 42)
630 g (pár vel. 38 dámské)
Svršek: síťovina odolná vůči oděru s výztuhou z mikrovláken
Podešev: FriXion XF, Impact Brake System
Heel drop: 8 mm
Cena: 3 150,-

Zkoupit boty můžete na www.hudy.cz

 

 

 

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno