Dynafit pořádá 14. mezinárodní snow leopard day ve dvou březnových termínech

0

Každý výškový metr se počítá – nasaďte kůži pro sněžného levharta!

V březnu 2023 je tu opět skvělá výzva: nasadit stoupací pásy, zacvaknout se do vázání a nasbírat výškové metry na ochranu sněžného levharta. DYNAFIT pořádá už po 14-té Mezinárodní den sněžného levharta (International Snow Leopard Day) a vyzývá skialpinisty a skialpinistky po celém světě k tomu, aby se vydali na túry za své „erbovní zvíře“, které je ohroženo vyhynutím.

Za každý absolvovaný výškový metr věnuje DYNAFIT jeden cent ve prospěch sněžného levharta. Dary půjdou na účet WWF (Světový fond na ochranu přírody) a také na Snow Leopard Trust, nezisková organizace, která se zasazuje o ohrožené divoké šelmy už více než 40 let. Také v roce 2023 se po celé Evropě a v USA stanou vybrané nástupové trasy opět oficiálními místy Dne sněžného levharta. Tam budou mít sportovkyně a sportovci možnost, zapotit se společně pro dobrou věc.

Startovní výstřel zazní v několika zemích již 4. a 5. března. Další akce se budou konat následují víkend 11. a 12. března. Kdo však raději stoupá sám, může během obou víkendů sledovat překonané výškové metry na GPS a zadat je online. Horská sportovní značka navíc nově prezentuje limitovanou edici Snow Leopard. 20% výtěžku z toho půjde rovněž ve prospěch sněžného levharta.

Důležité upozornění v roce 2023: ve stejný den jako je Snow Leopard Day se 4. března koná individuální ISMF světový šampionát v Boí Taüll (ve Španělsku). Veškeré výškové metry, kterých dosáhnou atleti na tomto závodě, zahrne DYNAFIT také mezi dary.
Je jedno zda jsi nováček ve skitouringu nebo profesionál, sám nebo ve skupině, stoupáš rychle nebo volnějším tempem, každý výškový metr se počítá. V zásadě platí, že čím víc touringových nadšenců stoupne do vázání v prvních dvou víkendech v březnu, tím vyšší bude suma darů na konci.

Protože za jeden výškový metr daruje DYNAFIT jeden cent organizaci Snow Leopard Trust a WWF. To platí i pro ty, kteří vyrazí sami. Dosaženou trasu mohou zdokumentovat prostřednictvím GPS a odeslat online jak během 4. a 5., tak i 11. a 12. března, a to do půlnoci (24:00 hodin, SEČ).

Nemáš doma žádné skialpinistické vybavení? To není žádný problém! Na všech akcích je DYNAFIT i se svým týmem na stanovištích, kde poskytuje testovací vybavení k zapůjčení, zodpovídá otázky týkající se skialpinismu a zajišťuje dobrou atmosféru a motivaci doprovodným programem.

Následující oficiální místa konání 14. Mezinárodního dne sněžného levharta (International Snow Leopard Day) jsou již stanovena. Další organizace a aktualizace budou brzy oznámeny na webu zde.

  • NĚMECKO: Jenner, Berchtesgaden – 5. března, v 10.00 hodin
  • FINSKO: Ylläs, Äkäslompolo – 11. března, v 8.00 hodin
  • FRANCIE: Areches-Beaufort – 4./5. března, v 9.00 hodin
  • ŘECKO: Tzoumerka Gebirge – 4./5. března
  • ITÁLIE: Bormio – 11. března, v 10.00 hodin
  • RAKOUSKO: St. Johann in Tirol – 11. března, v 10.00 hodin
  • POLSKO: Zawoja, Mosorny Gron – 25. února
  • ŠVÝCARSKO: – Berghaus Sulzfluh, Partnun – 5. března, v 9.00 hodin
  • SLOVINSKO: Krnica, Kranjska Gora – 11. března, v 10.00 hodin
  • ŠPANĚLSKO: Grau Roig, Grandvalira – 11. března, v 7.00 hodin
  • ČESKO: Dolni Morava, Králíky – 4. března, v 9.00 hodin
  • USA: Brighton, Utah – 5. března, v 10.00 hodin

Ochrana druhu stylově – limitovaná edice DYNAFIT Snow Leopard

DYNAFIT opět vytvořil exkluzivní limitovanou edici Snow Leopard pro každého, kdo se chce zapojit i po Dni sněžného levharta, nemá čas o víkendu, kdy se akce pořádá nebo prostě jen zaujmout veřejně své stanovisko na ochranu sněžného levharta. Edice je ihned dostupná v DYNAFIT Online Shopu, v Monobrand Stores a kompetenčních centrech. Kromě oblečení a doplňků obsahuje produktová řada také poprvé lyže Free 97, sportovní vak a sluneční brýle Trail Evo v limitovaném stylu sněžného levharta. 20 procent výtěžku z prodeje této kolekce půjde na konto Snow Leopard Trust a WWF. Všechny věci můžete zakoupí také v některých obchodech SachaSport, Rockpoint a Enzian Mountain Shop.

Tričko Snow Leopard

DYNAFIT přináší #Speedup Lifestyle do každého všedního dne limitovaným tričkem Snow Leopard a to samozřejmě v dámské i v pánské verzi. Černé tričko v kontrastu s velkou levhartí hlavou upoutá pozornost hned na první pohled. Tričko je vyrobeno ze 100% bio-bavlny a boduje svým atletickým střihem a vysokým komfortem při nošení. Velikosti XS – XL (dámské) / S – XXL (pánské). MOC 45 EUR.

Unisex Lyže Snow Leopard 97

Hravé, snadno točivé a zároveň stabilní – limitované lyže 97 ve stylu sněžného levharta povznesou a rozbuší srdce všech skialpinistů orientovaných na sjezdy a zároveň jsou stylovým výrazem sněžného levharta v čerstvém prašanu. Díky lehké konstrukci s jádrem ze 100% topolového dřeva a osvědčeným vláknům DYNAFIT Carbon Speed Stringers mohou sportovci šetřit energii do kopce a vydat ze sebe maximum z kopce.

Moderní postranní vykrojení a nově vyvinutý rocker na špičce a patě spolu s vyváženou flexí se postarají o optimální jízdní vlastnosti a činí lyže perfektním partnerem do čerstvě navátého prašanu, strmých roklí i pro další rozmanité sjezdy. Délka 163 – 170 cm – 177 cm – 184 cm, Šířka 97 mm, Hmotnost 1390 gramů (170 cm), MOC 700 EUR.

Sluneční brýle Trail Snow Leopard Evo

Tyto sluneční brýle váží pouhých 34 gramů, mají celé obruby, čočky Divel Optics s technologií skel EVO zajišťují vysoký kontrast a excelentní čistotu a maximální ochranu při trailovém běhu, horolezectví i na lyžařských túrách. MOC 150 EUR.

Čepice Snow Leopard Trucker

Kšiltovka DYNAFIT Snow Leopard Trucker vám dodá fajnový sportovně ležérní styl během pracovních dnů, ale i v horách. V teplých dnech poskytuje skvělou ochranu před silným slunečním zářením, přičemž ventilační tkanina v zadní části čepice dobře chladí. MOC 35 EUR.

Čelenka Snow Leopard

Lyžařská túra během teplejších dní, trailový běh nebo horolezectví? Při všech těchto horských aktivitách se můžete spolehnout na čelenku Snow Leopard. Elastický materiál slibuje příjemné nošení a přitom drží pevně na hlavě. Tato lehká a větruodolná funkční čelenka si vás získá díky mimořádně vysoké prodyšnosti. Je vyrobena v Evropě a ze 100% recyklovaných materiálů. MOC 25 EUR.

Sportovní taška 60L Snow Leopard

Stylová, robustní a prostorná. Se svým objemem 60 litrů je tato sportovní taška Snow Leopard ideálním průvodcem na cestách do hor, ať už na týdenní trip do Alp nebo na expedici do Himáláje. Díky oděruodolnému a vodoodpudivému materiálu z recyklovaného polyesteru je oblečení i vybavení optimálně chráněno a dorazí do cíle bezpečně a suché. Dvě vnitřní kapsy z Mesh materiálu a kapsa na zip na boční straně tašky vám zajistí přehled a to správné uspořádání. Objem 60 litrů. MOC 130 EUR.

Potit se vyplatí – DYNAFIT zaznamenal rekordní sumu po Snow Leopard Day 2022!

Následujte sportovní vášeň a zapojte se zároveň do ochrany ohroženého druhu. Podle tohoto konceptu tvoří DYNAFIT již 14 let Mezinárodní Snow Leopard Day. A úspěšně, neboť v uplynulém roce bylo dosaženo celosvětově dvou miliónů výškových metrů. Dohromady s prodejem limitované kolekce mohla horská sportovní značka nasbírat 32.000 Euro, což je rekordní suma v historii Snow Leopard Day, přičemž obě organizace Snow Leopard Trust i WWF obdržely kompletní částku.

Od roku 2005 je sněžný levhart erbovní zvíře firmy DYNAFIT a podstatná část loga značky. Ne však nadarmo: divoká šelma symbolizuje všechny hodnoty a vlastnosti, které DYNAFIT zastupuje, a také způsob, jakým se sportovci chtějí pohybovat venku na horách a na sněhu: rychle, lehce, vytrvale a s maximální účinností. Vzhledem k přetrvávajícímu ohrožení divoké kočky si DYNAFIT stanovil za cíl poskytnout příspěvek k její ochraně. DYNAFIT považuje podporu organizací jako jsou Snow Leopard Trust a WWF za podstatnou součást svého slibu udržitelnosti, který značka rok co rok rozšiřuje.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno