Den sněžného leoparda – 2.3.2024

0

Příznivci sportu na sněhu se opět sjedou na Dolní Moravu, aby v oblasti Králického Sněžníku stoupali po sjezdovce na vrchol Slamníku (cca 500 výškových metrů) a sjezd zpět do základny Dynafit kousek nad hotelem Vista.

Vloni (reportáž zde) se jen na Dolní Moravě nastoupalo 171 708 výškových metrů a Salewa ambasador Matěj Bernát „spáchal“ Everesting (nastoupal 8850m) na jeden zátah. Jaké překvapení výkon pro nás má tento sportovec přichystaný letos? Doporučuji se přijet přesvědčit na vlastní kůži.

Co je „Den sněžného leoparda“?

Sportovci svými silami sbírají výškové metry. Za každý vystoupaný výškový metr věnuje Dynafit 1 cent environmentálním organizacím, které se zasazují o ochranu divokých šelem (Snow Leopard Trust a WWF).

Může jít každý?

Ano. Každý je vítán. Snow leopard day je akce, kde si i příchozí turista (pokud má rozumné oblečení a ideálně i svou helmu) může půjčit testovací set Dynafit (hole, lyže s vázáním a s pásy a boty) z aktuální kolekce a jít si zkusit vyšlapat sjezdovku nebo jen její část. Záleží na každém. Samozřejmě můžete jít i s vlastní výbavou …

Jak staří mohou být účastnící?

Cokoliv mezi kolébkou a smrtí. Musíte se jen vejít do bot a udržet na nohou. 🙂 Pro začátečníky je ale určitě vhodné jít ve dvojici. Sice nebudete na sjezdovce nikdy sami, ale je dobré, když máte poblíž někoho, kdo vám pomůže nebo poradí.

Od roku 2005 je sněžný levhart erbovní zvíře DYNAFITu a podstatnou částí loga značky. Ne však nadarmo: divoká šelma symbolizuje všechny hodnoty a vlastnosti, které DYNAFIT zastupuje, a také způsob, jakým se sportovci chtějí pohybovat venku na horách a na sněhu: rychle, lehce, vytrvale a s maximální účinností. Vzhledem k přetrvávajícímu ohrožení divoké kočky si DYNAFIT stanovil za cíl poskytnout příspěvek k její ochraně. DYNAFIT považuje podporu organizací jako jsou Snow Leopard Trust a WWF za podstatnou součást svého slibu udržitelnosti, který značka rok co rok rozšiřuje.

DYNAFIT je partnerem organizace Snow Leopard Trust od roku 2007. Nezisková organizace se sídlem v Seattlu byla založena v roce 1981 a je považována za nejrenomovanější a nejzkušenější organizaci svého druhu, která se věnuje ohroženým divokým šelmám. Od roku 2022 část darů ze Snow Leopard Day putuje také do Světového fondu na ochranu přírody (WWF = World Wide Fund For Nature).

Organizace na ochranu životního prostředí působí aktivně již mnoho let v himálajském regionu, domově sněžného levharta. V různých projektech a iniciativách podporuje WWF nepálskou vládu a místní obyvatele, aby chránili zvířata a jejich prostředí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno