Další závod seriálu Běhej Lesy láká běžce do Lednicko-valtického areálu

0

Po Karlštejnu se seriál Běhej Lesy přesouvá na Moravu, kde si budete moct zaběhnout trasy 22 km, 11 km nebo dětské závody. Zvýhodněné registrace probíhají jen do soboty 4. července.

Nový běžecký seriál Běhej Lesy vás zavede na ta nejkrásnější místa v přírodě po Česku i Moravě, kde si budete moct vychutnat trasy z 80 % na měkkém povrchu a 100 % na čerstvém vzduchu. 

Koncem července si můžete zaběhat v nádherném prostředí v okolí Lednicko-valtického areálu. 

Trasa jako z pohádky

Zázemí a prostor startu a cíle budou přímo v Lednicko-valtickém areálu v blízkosti Spa Resortu Lednice. Po startu poběží téměř 7 kilometrů všichni závodníci společně. Trasy tentokrát nebudou tak náročné, takže si mohou závod zaběhnout úplní hobbíci. Celkové převýšení krátké trati je 122 metrů, na delší 22kilometrové trati 164 metrů.

Nejprve se poběží k Národní přírodní památce – Lednickým rybíkům.

Potom běžci zamíří podél břehu k Apollónovu chrámu.


Apollonův chrám se nachází na návrší Mlýnského rybníka na zhruba 5. kilometru obou tras. Zámeček vypadá jako vystřižený z romantické pohádky a na běžce zde bude čekat první občerstvovací stanice. 

Dále na trase závodníci minou Nový dvůr.

Tam se trasy rozdělí a ti, kteří si zvolili delší trasu, poběží krásnou rovinatou oblastí v lesích a po loukách až budou na 12. kilometru odměněni pohledem na nádhernou kapli Sv.Huberta. 

Potom běžce čeká další nádherný zážitek, kdy se proběhnou přímo pod vítězným obloukem Rendez-vous, za kterým bude druhá občerstvovací stanice a mezičas. 

Další krásnou památkou, kterou budou míjet závodníci z 11kilometrové trasy, bude Chrám tří Grácií. Trasa závodu povede přímo přes samotný chrám, takže se poběží mezi sloupy s výhledy na sousoší tří Grácií (Athény, Afrodity a Artemis).

Běžci z kratší trati budou mít za sebou 7,5 kilometru, ti z delší trasy 17,5 km. 

Na 19. kilometru delší trasy a 9. kilometru kratší trasy čeká na běžce poslední občerstvovací stanice a do cíle budou zbývat poslední tři kilometry. 

Registrace

Registrace  jsou možné prostřednictvím webových stránek www.behejlesy.cz, startovné začíná na 400 Kč a nerozlišuje mezi krátkou a dlouhou trasou.

Při registraci do 4. července si zajistíte nejlevnější startovné.

V rámci startovného získají závodníci mimo jiné originální běžeckou čelenku s unikátním designem pro každý závod a také osobní fotografie ze závodů ke stažení zdarma.

Změna registrací je možná zdarma do 19. 7. Změny na místě jsou zpoplatněny částkou 100 Kč.

Startovní balíček bude připraven k vyzvednutí v den závodu na registraci

Závody Běhje Lesy 2015

•    20.6. Běhej Lesy Karlštejn 
•    25. 7. Běhej Lesy Lednice
•    8. 8. Běhej Lesy Bílá
•    5. 9. ČEZ Jizerská 50 RUN

„Běhej Lesy je alternativou k městským běhům a nabízí nový běžecký zážitek uprostřed přírody. Ve spolupráci s generálním partnerem Lesy ČR jsme hledali lokality, které budou atraktivní a nabídnou unikátní zážitky. Každý závod je něčím výjimečný,“ vysvětluje David Douša z agentury RAUL, která seriál připravuje. „Zároveň jsme chtěli nabídnout i společné zážitky a zařadili jsme týmové soutěže Tandem pro dvojice či Slow motion pro týmy s neomezeným počtem členů, kterým půjde v součtu o co nejdelší čas strávený na trase.“

Více o seriálu Běhej Lesy najdete na www.behejlesy.cz

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno