Brněnský masakr: extrémní 62km běžecký závod v samotném okolí Jihomoravské metropole

0

Již 8. ročník Brněnského masakru klepe na dveře, v sobotu 19. září budete mít šanci znovu ochutnat náročnost, ale i krásy nejčlenitější z přilehlých oblastí Brna, tedy Moravského krasu. Dlouhá 62 km trasa startuje v 7:00 ráno a závodníci se v průběhu 2314 nastoupaných metrů vyšplhají na ikonická místa Babího lomu, nebo Alexandrovy rozhledny. Dostanou se ale znovu i k Býčí skále nebo proběhnou “tunelem“ jeskyně Jáchymka.

REGISTRUJ SE ZDE!

Na startu by po loňské absenci, tehdy z důvodu únavy po historickém bronzovém úspěchu na CCC® (“little sister of the UTMB®”) neměl chybět místní démon Jirka Čípa. Dle našeho názoru nejlepší český ultraběžec a skyrunner, který letos na jaře laboroval se zraněním kolene a zad se aktuálně znovu dostává do své obvyklé zářijové pohody. V minulém týdnu zvítězil na Krkonošské 50 a pokud se nic neobvyklého nepřihodí máme potvrzeno, že Jirka bude startovat i na masakru! Zatím je přihlášený na kratší 30 km trasu, kterou ještě nikdy neabsolvoval. Můžeme se tak těšit na nový traťový rekord hluboko pod 2 hodiny? Nebo se nakonec postaví na svou oblíbenou delší 62km trať a vylepší svůj neuvěřitelný traťový rekord 4:35:04? Nechme se překvapit.

Krátká 30 km trať, která v loňském roce počtem účastníků již překonala svou starší a náročnější sestru, startuje v 10:00 h. a může být nejen přípravou pro potenciální start v příštích letech na delší distanci, ale svou náročností a délkou dostatečně prověří všechny milovníky dlouhých trailových běhů v klidné a krásné přírodě.

Při registraci do konce příštího týdne, tedy do pátku 21. srpna, máte možnost objednat i pamětní funkční triko v novém, decentně – ležérním designu (smích) viz níže (foto).

Navíc, vzhledem k letošním mimořádným událostem prodlužujeme online registraci do úterý 15.9.2020, tedy do předzávodního týdne, kdy již doufáme, že bude vše stoprocentně jasné a letošní ročník proběhne v původním plánovaném termínu, který byl zveřejněn již koncem roku 2019.

Uvažujeme dokonce o možnosti registrace na místě, ovšem s největší pravděpodobností při navýšení startovného +200 Kč. O této možnosti Vás budeme informovat. Věříme, že nám zachováte přízeň i v tomto roce a my se budeme snažit uspořádat super kvalitní závod s veškerým nadšením jako v předchozích letech! Za organizační tým Brněnského masakru LK.

REGISTRUJ SE ZDE!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!