Brněnský masakr: extrémní 62km běžecký závod v samotném okolí Jihomoravské metropole

0

Již 8. ročník Brněnského masakru klepe na dveře, v sobotu 19. září budete mít šanci znovu ochutnat náročnost, ale i krásy nejčlenitější z přilehlých oblastí Brna, tedy Moravského krasu. Dlouhá 62 km trasa startuje v 7:00 ráno a závodníci se v průběhu 2314 nastoupaných metrů vyšplhají na ikonická místa Babího lomu, nebo Alexandrovy rozhledny. Dostanou se ale znovu i k Býčí skále nebo proběhnou “tunelem“ jeskyně Jáchymka.

REGISTRUJ SE ZDE!

Na startu by po loňské absenci, tehdy z důvodu únavy po historickém bronzovém úspěchu na CCC® (“little sister of the UTMB®”) neměl chybět místní démon Jirka Čípa. Dle našeho názoru nejlepší český ultraběžec a skyrunner, který letos na jaře laboroval se zraněním kolene a zad se aktuálně znovu dostává do své obvyklé zářijové pohody. V minulém týdnu zvítězil na Krkonošské 50 a pokud se nic neobvyklého nepřihodí máme potvrzeno, že Jirka bude startovat i na masakru! Zatím je přihlášený na kratší 30 km trasu, kterou ještě nikdy neabsolvoval. Můžeme se tak těšit na nový traťový rekord hluboko pod 2 hodiny? Nebo se nakonec postaví na svou oblíbenou delší 62km trať a vylepší svůj neuvěřitelný traťový rekord 4:35:04? Nechme se překvapit.

Krátká 30 km trať, která v loňském roce počtem účastníků již překonala svou starší a náročnější sestru, startuje v 10:00 h. a může být nejen přípravou pro potenciální start v příštích letech na delší distanci, ale svou náročností a délkou dostatečně prověří všechny milovníky dlouhých trailových běhů v klidné a krásné přírodě.

Při registraci do konce příštího týdne, tedy do pátku 21. srpna, máte možnost objednat i pamětní funkční triko v novém, decentně – ležérním designu (smích) viz níže (foto).

Navíc, vzhledem k letošním mimořádným událostem prodlužujeme online registraci do úterý 15.9.2020, tedy do předzávodního týdne, kdy již doufáme, že bude vše stoprocentně jasné a letošní ročník proběhne v původním plánovaném termínu, který byl zveřejněn již koncem roku 2019.

Uvažujeme dokonce o možnosti registrace na místě, ovšem s největší pravděpodobností při navýšení startovného +200 Kč. O této možnosti Vás budeme informovat. Věříme, že nám zachováte přízeň i v tomto roce a my se budeme snažit uspořádat super kvalitní závod s veškerým nadšením jako v předchozích letech! Za organizační tým Brněnského masakru LK.

REGISTRUJ SE ZDE!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno