Adidas adizero SUB2 – Nejlehčí maratonská obuv na světě

0

Rok poté, co Wilson Kipsang odběhl nejrychlejší maraton v historii na území Japonska, se tento běžec společnosti adidas vrátil do Tokia s nadějí, že překoná vlastní rekord ve špičkové obuvi adidas adizero Sub2. Na oslavu toho, že model silhouette je úplně poprvé nabídnut i široké veřejnosti, Wilson po doběhnutí letošního maratonu předal tuto nejmodernější obuv nejrychlejším závodníkům adidas.

Obuv adidas adizero Sub2 je nejmodernější, nejrychlejší a nejlehčí závodní model v historii společnosti a byla vyvinuta přímo pro špičkové běžce. Využívá zcela novou technologii BOOST Light a na jejím vývoji, který začal v roce 2012, se podíleli nejvýkonnější sportovci společnosti adidas, včetně samotného Kipsanga.

Ten tvrdě trénoval s cílem uběhnout maraton pod dvě hodiny a zapsat se tak do sportovní historie. Po Tokijském maratonu společnost adidas nabídl model silhouette nejrychlejším běžcům na světě.

Vítěz Tokijského maratonu 2017 a sportovec společnosti adidas Wilson Kipsang řekl:

„Každý maraton začíná daleko před startovní čárou a těch posledních 42 kilometrů odráží předchozí měsíce úsilí, příprav a obětí, díky kterým jsem teď tady. Do Tokia se vracím velmi rád a těším se, že budu znovu závodit v obuvi adidas adizero Sub2. Je to nejrychlejší, nejlehčí a nejlépe reagující běžecká obuv, ve které jsem kdy závodil, a pevně doufám, že díky ní zaběhnu nejrychlejší čas na této trati.“

Kipsang sice nakonec kvůli žaludečním potížím svůj loňský rekord v Tokiu nepřekonal, ale nyní již je opět připraven atakovat magickou hranici dvou hodin. Jen si musíme počkat na jeho další maratónský start.

Jako je závodní vůz formule 1 vyrobena pro nejrychlejší silniční závody, tak je obuv adidas adizero Sub2 navržena pro nejrychlejší běžce planety.

Závodní obuv silhouette určená pro špičkový výkon je podstatou prvního standardu zakladatele společnosti Adi Dasslera, který zní „pro sportovce jen to nejlepší“. Jako je závodní vůz formule 1 vyrobena pro nejrychlejší silniční závody, tak je obuv adidas adizero Sub2 navržena pro nejrychlejší běžce planety. Po celé své délce využívá mezipodešev BOOST Light kombinující nejvyšší úroveň návratnosti energie v tomto segmentu a nejlehčí pěnu BOOST v historii společnosti adidas.

Proslulý systém BOOST, inspirovaný lehkostí mraků na obloze, přichází poprvé v provedení se stříbrným mramorovým vzorem. Svršek z jedné vrstvy ultra lehké látky vyrobený z odlehčené síťoviny s vnitřními výztuhami a moderní technologií Microfit běžcům skvěle padne a přináší vynikající oporu a pohodlí.

Podešev Continental Microweb (vyvinutá z technologie Stretchweb) je maximálně přilnavá a minimalizuje podkluzování, takže běžci mohou běžet naprosto efektivně po celých 42 kilometrů závodu.

Matthias Amm, který v sekci běžeckého vybavení adidas Running pracuje na pozici Product Category Director, k tomu říká:

„Naše řada velmi rychlých modelů adizero za více než deset let vstoupila do historie ziskem čtyř světových rekordů. Pro nás je skvělé, že Wilson bude v Tokiu znovu závodit, a ještě lepší je to, že můžeme pomáhat nejlepším běžcům na světě vylepšovat osobní rekordy díky nejrychlejší obuvi na delší závodní tratě, které kdy společnost adidas vytvořila.“

Pár kusů této úžasné boty má exkluzivně v prodeji Top4Running. Určitě si také prohlédněte celou jarní kolekci adidas.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno