Darujte krev s Miřejovickým půlmaratonem

0

Od středy 31.5.2017 se můžete připojit k výzvě Miřejovického půlmaratonu a darovat nejcennější tekutinu, která nejde nahradit.

Akce trvá 14 dní a připojit se můžete po celé České republice na vašem nejbližším transfuzním oddělení.

K projektu se můžou připojit všichni ve svých spádových transfuzních místech v celé republice – organizátoři obeslali všechna transfuzní pracoviště sdružená pod Společností pro transfuzní lékařství.

“Rádi bychom se zaměřili především na prvodárce a odbourali v podvědomí lidí mediální vakuum ohledně darování krve,” říká k projektu předseda Maraton Klubu Miřejovice Josef Burian. Pořadatelé ale doporučují, aby si dárce před návštěvou vybraného místa ověřil, že je skutečně v provozu.

Patronkou projektu je vítězka Women’s Challenge 2013 Simona Vlašimská, která společně s Pepou Burianem zítra zahájí akci přímo v Thomayerově nemocnici v Praze 4 – odběrné místo bude ve středu otevřeno od 7.15 do 10.00 hodin.

Devátý ročník oblíbeného Miřejovického půlmaratonu se bude konat 29.7.2017. Registrace je v plném proudu na webu Maraton Klubu Miřejovice.

Pokud se jako bezpříspěvkový dárce krve rozhodnete zúčastnit Miřejovického půlmaratonu, vám bude poskytnuta 20% sleva na startovném. Stačí poslat vaší fotografii z odběru odběru na emailovou adresu darujkrev@mkmirejovice.cz

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno