1/8 příprava na Maraton v Košicích

    0
    První týden za sebou, sedm jich ještě zbývá a už teď tuším, že to bude ještě pořádná sranda. V rychlosti shrnu, jak se mi dařilo, případně na co si dát pozor v následujících týdnech.
    Po – RK 3,5km / 10km @4:25 / VK 3,5km
    https://www.strava.com/activities/365872613/laps
    Pro desítku v maratonském tempu vybírám lehce zvlněný okruh, který má přesně 5km, takže po prvním rychlejším kole se děsím, jak v tom teple zvadnu a v závěru se budu snažit tlačit průměr pod 4:30. Naštěstí mi v kopcovité části utečou jen 2-3 sekundy, které si lehce na dalším kilometru srovnávám a do cíle běžím rovnoměrným tempem bez nutnosti sprintu. Tepovka se vyšplhá až skoro ke 170tf, ale nejvíc vnímám to vedro, tričko působí jako zátěžová vesta..
    Vybíhám po bouřce, triko nechávám doma, takže se cítím skvěle a tempo si dle těchto vjemů postupně přizpůsobuji. Sice se stále držím v průměru pro volný běh, ale mohlo to být mnohem pohodovější vyklusání.
    St – RK 2km / 5x100m / 5x1km @3:45 MK 4 min / VK 3,5km
    https://www.strava.com/activities/367356459/laps  
    Všichni jsme si to dokonale užili minulé dny, takže ano, opět teplo, horko, dusno a já v tomhle mám kroužit kiláky? Prvním dám s tím, že se uklidňuji, další úseky jsou vždy lepší a běžím je rovnoměrněji, ale dnes je všechno jinak, místo běhu se ploužím a časy jsou o 15s horší, chci to aspoň dokončit, přesto vím, že dnes se není za co chválit. Hodně uvažuji nad předešlým dnem, měl jsem to běžet volněji!
    Čt – volně 20km 
    Tentokrát si hlídám tep a nechci jít moc přes 140tf, což se mi daří, jenže než dorazím domů, připadám si jako bych běžel těžký závod, opět 30+ , každý stín je mi dobrý. A to běžím celou dobu podél řeky, v závěru chci do ni skočit, ale rozhodl jsem se raději pro vychlazené pití a ledovou vanu. 
    Pá – volně 15km
    Po čtvrtku potřebuji trochu změnu a dokopu se na ranní běh, v 5 už pobíhám na okraji města, než dorazím domů, Slunce sice opět hřeje, ale tentokrát to snáším mnohem líp, než v rozpáleném odpoledni.
    So – 2h 40min volně (cca. 30km, gpska ustřelila na prvních km )
    Beru sebou parťáka Radima na delší běh, na který se vydáváme v 6 ráno a udělali jsme dobře. Bez vody se běží příjemně do cca. 25-27.km, ten zbytek už moc nepovídáme a jen odpočítáváme poslední kilometry. Ihned po doběhnutí lezeme do řeky a hejno kachen se k nám přidává, super koupačka. Přes den jsem trochu vláčný, ale extra únava se nedostavila.
    Ne – 10km regeneračně
    Neděli proflákám v době oběda poklusem a jsem rád, že jsem první týden jakž takž zvládl. Dost jsem se po celou dobu snažil dbát na dostatečnou svalovou regeneraci, kdy jsem navýšil po tréninku příjem bílkovin a minerálů. Každý den aspoň trochu oživím i horní partie cvičením na hrazdě, nebo vlastní váhou..třeba i v práci v kanceláři 🙂 . 
    Povedlo se mi natočit cca. 120km, což je můj týdenní osobák, trochu mi chyběl kvalitnější a delší spánek, v tom vedru jsem naspal průměrně max. 5-6h a to jsem se i tak převaloval. Dost mě mrzí ty úseky ve středu, snad už další podobné tréninky zmáknu lépe.