WK13 2016 + maraton Bratislava

    0
    Po – 9,5km, v tom 8km @ 4:33/km , bez cukrů a zatím se to dá, jen hlava trochu bolí a nohy cítím i při chůzi.
    Út – 5,5km, v tom 3,5km @ 4:30/km, svaly na levé noze už hodně tuhnou, tak to domů dopajdám a nechám si do rána zdát o tom, jak se pořádně nadlabu.
    St – 3,5km volně

    Čt – 7,5km v tom 3km @ 4:15/km, tepy na volnoběh o dost vyšší, ale jinak se běží lehce.

    Pá – volno , bolí hlava a mluvím, jako bych měl rýmu, ale dýchá se mi dobře. Raději vybírám den volna
    So – 4km, v tom cca. 2,5min kolem 160tf ( 3:35/km ) a pak už celý den sacharidy, voda, veget a cesta do Blavy!
    vývoj tempa maraton Bratislava 2016
    Ne – 2,5km zahřátí / 42,2km maraton Bratislava 3:32:57 , do cca. 12-14km se běží lehce, pak začnu cítit, že se mi špatně dýchá, nebo spíš, že mě bolí pod žebry břišní svalstvo. Když trochu zvolním a zkouším zhluboka dýchat, trochu to povolí. Takže můžu opět běžet, ale stav se postupně zhoršuje, tempo klesá a balónky na 3:00h se mi vzdalují. Vnitřně s tím vším zápasím a na 1/2M mám nutkání to zabalit. Jenže nohy jsou v pohodě, a tak si nechci připustit, že se to nemůže zlepšit.. a bohužel nezlepší. Každý další kilometr už jen nabírám ztrátu a trápím se kolem 6min/km a jen propočítávám, kdy se objevím v cíli. Docela depka, když mě postupně všichni předbíhají, ale nakonec jsem i rád v cíli, že jsem to nevzdal a “vychutnal” si tuto porážku vlastního těla. 
    Dobrá zpráva je, že už dva dny po maratonu mi v hlavě šrotuje a dívám se po termínech blížících se závodů 🙂 . Myslím, že v nohách mám za zimu dost odběháno na to, abych si vylepšil pár osobáků i na kratších tratích. A co se týče maratonu, tam nic nevzdávám. Ba naopak, Kysuce jsou docela blízko a možná mi i trať bude vyhovovat.