MAMURA aneb trochu v rozpacích

    0

    Když se  člověk rozhodne,  že si udělá nějakou radost nemusí to být zas tak jednoduché.
    Zvláště když se rozhodne si něco koupit.
    Tak jak jsem se namotivoval na běh tak to samozdřejmě spolu roztáčí  i nápady na nákup vybavení . Né že bych neměl v čem běhat ale nějaké kilometry už v těch botách mám. Tak jsem se začal rozhlížet  kolem sebe a přemýšlet, že si pořídím druhé boty do terénu. Ty první Saucony se docela osvědčily všechno jsem v nich  odběhal a byly bez problémů ale i ony už překročily svou 1000covku  kilometrů a tak je na čase jim pořídit kamarádky.
    Jenže vyber si když je tolik značek. Přemýšlím o mizuno  možná ty nové saucony  ani asicsy bych nezavrhoval  také dost lidí básní o inov-8 no jediný co mě moc nelaká je salomon.

    Nedá se nic dělat pokud si chci něco pořídit  na svojí malou nohu musím do nějakého obchodu a vyzkoušet si to . Jenže kde vemu obchod kde maj všechny značky a i v mé velikosti.
    Prdlačky  nic takového neexistuje, každý je někým vázán a proto jinou značku třeba nebere. A Velikost to je kapitola sama pro sebe.
    První volba padá na runshop mám to kousek od baraku tak to vemu při ceste domu . Uff tak ona je to trošku vydejna internetového obchodu sice už sem tam něco koupil ale výběr v mé velikosti téměř nulový a obsluha řekněme přiměřená . V tomto případě je to ztráta času :((
    Druhé kolo říkám  zkusim konečně ten novej obchod triexportu  na floře. Musim říct  příjemné překvapení. Obsluha super výběr mých velikosti je výrazně větší. Nakonec i test víc značek ale nějak mě ty boty neseděj  i mizuna maj nějakou bouli na podrážce fakt divný. Nakonec mi přináší na zkoušku i nějaké závodní salomony . Trošku šok  po tom co už jsem kdysi a jinde zkoušel fakt bačkora a seděj užasně . Jsou ve slevě  a cena je na hranici  přiměřenosti . Jen škoda že vypadaj že asi moc nevydržej. No nakonec zase nic nekupuju a chystám třetí kolo. Na netu zjištuju že životnost tech salomonu odhadují na 400mil no za ty prachy docela málo a nejsem zavodnik. Škoda ale seděly pekně fakt jsem nečekal.
    Kolo třetí a poslední jsem šel do trailpointu se podivat a vyzkoušet nějaké inovy. Evžen mě slíbil že bude co zkoušet já mu na oplátku slíbil že pokud nebude  co zkoušet sežeru sáře všechny žížaly a ona ho uklove hlady.:))
    Evžen mě nanosil asi 5 typů bot zkouším chvílemi pořád mám pocit že jsou to lepší kopačky ale když  o tom všichni tak básní :))) Nakonec přináši že skladu takové pěkné modré 268ky  protože ty zeleny co vypadaly stejne neměl v mé velikosti . Řikájm super tahle barva se mi libí víc. On že prej sou to sice  dámské ale že je to jedno . Teď se přidal do toho jeho šéf a že prej to  není tak uplně pravda že jsou prej jen víc odpružené (což ostatně byla pravda) no nakonec je beru a spokojen se svojí novou MAMURAU jdu domu.

    Ještě dneska je musím proběhnout  ale ještě před tím sedám k internetu a lovím informace co jsem si to vlastně koupil. Koukám a nestačím se divit na orig stránkách se dočítám že je to postavená bota na dámském kopytu specialně pro ženy LOL. Jdu hloubš a zjišťuji že rozdíl je v menší patě . Znova zkouším boty zda není ta pata těsná červík vrtá. No vypadá to že není prostě jsou akorát . Ale červ tam je mrcha.
    Trochu jsem v rozpacích, že ani profesionálové nebyly schopni mě to vysvětlit případně mě na to upozornit .
    No co bota sedí  po hodině běhu je bez problémů  barva se mi líbí jen ten červ tam zůstal 🙁
    Naštěstí jeden známej  říká to neřeš na červa neběháš :)))

    Ale stejně jsem nebyl ušetřen. Pavlík jako správný horolozec mě samozdřejmě neušetřil (ani já ho občas nešetřím) A hned jak se to dozvěděl že mám nové boty říká “Hele běháš jako ženská (pomalu) tak sis koupil ženský boty :)))”
    Já na to jen tak to už jsem druhej do dvojky jeden běhá s duší ženy a já v jejích botách :))
    Tak uvidíme první větší test je čeká v Krkonoších  na poloviční Horské výzvě na kterou jdu s dcerou.
    Ta když ty boty viděla tak říká super ty sou pro mě :))
    A já na to ani náhodou, na to zapomeň 🙂