Hradec Králové žil triatlonem! Ženám vládla Kuříková

0

První ročník IRONMANA 70.3 byl úspěšně zakončen. V Hradci Králové a blízkém okolí soutěžilo přes 2 000 závodníků a do města dorazily také tisícovky fanoušků.

Určitě si dejte i náš velký rozhovor s ředitelem závodu Romanem Šinkovským.

IRONMAN 70.3 se v České republice uvedl na výbornou a přinesl do Hradce Králové nezapomenutelnou atmosféru. Celé město žilo triatlonem, a to nejen během závodního dne, ale po celý víkend. Vyvrcholení této prestižní akce sledovaly v centru Hradce Králové tisíce nadšených diváků, kteří vytvořili elektrizující atmosféru plnou podpory a nadšení.
Blízcí a přátelé závodníků dorazili do východočeské metropole z různých koutů světa, aby podpořili své hrdiny. Němečtí profíci, britští závodníci, polští triatlonisté a mnoho dalších měli své fankluby, které hlasitě povzbuzovaly své favority.

Ulice města byly plné barevných transparentů, vlajek a povzbuzujících pokřiků, které dodávaly závodníkům sílu a motivaci. Zazářili také čeští sportovci, a to zejména olympionička Petra Kuříková, která opanovala kategorii profesionálních žen v čase 4 hodiny, 6 minut a 20 vteřin. Po cyklistické části přitom české reprezentantce patřilo těsně druhé místo za Britkou Addiovou. Hned v prvních kilometrech běžeckého úseku se Kuříková vytáhla do čela a ovládla ženskou kategorii. O více než čtyři minuty později dorazila do cíle Britka Laura Addie. Třetí pozice patřila Jenny Jenryschiková.

„Já jsem neskutečně spokojená. Věděla jsem, že jsem na tom fyzicky dobře, protože jsem trénovala na olympiádu. V Paříži to bohužel nevyšlo, ale jsem moc ráda, že to vyšlo tady v Hradci Králové. Rozhodnutí zde startovat bylo hodně spontánní a na poslední chvíli, vlastně jsem se rozhodla zhruba před dvěma týdny. Předtím jsem v Hradci ještě nikdy nebyla a musím říct, že atmosféra tu byla opravdu výborná. Je to pro mě ohromný úspěch,“ popsala Petra Kuříková.

Mezi muži v hlavním závodě IRONMAN 70.3 triumfoval Leonard Arnold z Německa, který měl před svým nejbližším pronásledovatelem, Andreasem Dreitzem, v cíli náskok přes tři minuty. Třetí doběhl do cíle dánský reprezentant Bastian Peitersen.

„Bylo to úžasné. Trasa na cyklistiku byla velmi rychlá. Byla to zábava a moc se mi to líbilo. Trasa byla skvělá. Ke konci mi bylo opravdu horko, trochu jsem se při běhu trápil, ale myslím že jsem si na kole naštěstí vybudoval dobrý náskok a nějak jsem dojel do cíle. Měl jsem možnost si trať obhlédnout už před závodem a zjistil jsem, že je právě cyklistická trasa hodně rychlá, takž jsem věděl, že zkusím použít svou sílu a vybudovat si náskok,“ popsal vítěz Leonard Arnold.

Rodák z Hradce Králové Jan Volár začal výbornou plaveckou částí a do cyklistiky se vydal na průběžné první pozici, která mu však nevydržela. Při vjezdu do depa před změnou na běh se nacházel na osmé pozici a do cíle dorazil za obrovského potlesku fanoušků na 14. pozici. V kategorii elitních sportovců závodili další dva Češi. Pavel Hradil dokončil

IRONMANA 70.3 na 17. pozici a Jan Šneberger doběhl do cíle o dvě pozice za ním.
Skvělou atmosféru dokresloval bohatý doprovodný program v bezprostředním okolí, ale také přidružené závody 5150 Hradec Králové, PHO3NIX IRONKIDS či City Lights Run. Sportovci jasně dokázali: ANYTHING IS POSSIBLE.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!