Zajímavé časy…

    0

    Tak prý se možná bude měnit výsledková listina Tour za rok 1998

    Upřímě řečeno, nevím co si o tom mám myslet. Na jednu stranu je celkem jasné, že Pantani určitě čistý nebyl, stejně jako nikdo z té zkurvené generace.

    Jenže vypadá opravdu divně když v posledním 53×11 je 10 největších postav historie Tour a není tam Lance Armstrong. A ještě divněji vypadá, když se člověk dívá na přehled vítězů Tour a vidí tam lidi, kteří se k dopingu přiznali (Ulrich, Riis).

    Je asi potřeba vyslat zprávu, že podvádět se nemá a že se na to může přijít i po hodně dlouhé době. Ale to provedení je takové nedotažené. Ale jde ho vůbec dotáhnout?

    Kam až do historie jsou uchované zmražené vzorky? Nemyslím si, že by třeba Indurain byl výrazně čistší než ti co přišli po něm. Stačí se podívat na časy jakých dosahoval třeba na Alpe d’Huez. A svoje máslo na hlavě bude mít nejspíš každej kdo vyhrál před ním.

    Takže co? Zrušíme historii Tour? Řeknem, že dopovat je holt normální? USADA hodila ten první kamínek, no spíš pořádný šutr, který spustil lavinu. A bude to asi ještě hukot. A nebo nebude?

    Žijeme v zajímavých časech…