YESeníky už za 10 týdnů

    0

    Čas se nám krátí a do startu Mistrovství Evropy zbývá pouhých deset týdnů. Tedy nadchází nejdůležitější tréninkový čas, kdy se musím snažit přetavit tréninkové snažení ze zimy do kvalitní závodní formy. Rozhodl jsem se v následujících deseti týdnech napsat deset příspěvků, které se budou zabývat směřováním k ME.

    Jaká byla zima?
    Zima byla mírná, takže z tréninkového hlediska dobrá. Jsem spokojen jak s natrénovanými objemy (ty jsou trochu nižší v porovnání s minulými roky) tak kvalitou. Na POMu v únoru se mi dařilo bojovat s nejlepšími světovými závodníky, i když tempová rychlost na middlu ještě nebyla dokonalá. Naopak jsem však byl nadšen z výkonů na dvou klasikách. Po příjezdu z Portugalska jsem stihnul dvě víkendovky. Ty byly jako noc a den. Zatímco v okolí Doks se mi podařil téměř dokonalý výkon na middlu, tento víkend v Humpolci jsem middle naopak téměř dokonale pohřbil, ale naopak mám radost z výkonů ve sprintu a štafetových úsecích. Mezi víkendovkama jsem si týden promarodil v posteli a zvládl po třech dnech tréninku zaběhnout Úpickou desítku v sólo závodě za 32:32. Což není extra výkon, ale pěkný standart po nemoci…
    upice_10km

    10 týden
    Je nadcházející týden, ve kterém mě čeká okolo 17h tréninku s účastí na nočáku a štafetách během Jarního poháru. Cílem tohoto týdne jsou jednoznačně víkendové závody, chci se mírně rozzávodit, protože Velikonoce jsou ve znamení oddílového soustředění a pak už je první noninační víkend. Terén Jarního poháru sice není vzhledem k Jeseníkům úplně relevantní, na druhou stranu je velmi rychlý a v noci technicky náročný. S technikou se mírně peru, stále mám ve výkonech moc velké výkyvy. Budu se je tak snažit odstranit v následujících deseti týdnech.

    Další příspěvek bude po Jarním poháru, takže: „stay tuned“