Výsledkový servis květen/červen 2016

    Od posledního reportu, který končil polovinou května, se babickejm urodila řada úspěchů. Pokud to bude takto pokračovat, jako, že určitě, budeme muset psát hlášení po kratších intervalech. Takto vznikají už příliš dlouhé texty téměř k neučtení. 

    Kde začít jinde než u Radka Brunnera. Hned na začátku prozradím, že se zde o něm zmíníme čtyřikrát, z toho třikrát ve stovkových „záležitostech“. To za měsíc docela jde, nemyslíte? První úspěch si tedy Radek připsal ve slovenské Nitře. Časem 7:04:29 si nejen zajistil vítězství, ale zlepšil si i osobní rekord o víc než čtyři minuty. Jeho cílem byl čas pod sedm hodin, tak budeme příště držet palce. O týden později Radek vyhrál Eleven půlmaratón Praha Brandýs časem 1:15:06

    4. června si Zuzka Urbancová s Honzou Bartasem udělali výlet na Madeiru zaběhnout Skymaraton.  Zuzka tady vybojovala ve velké mezinárodní konkurenci 8 místo mezi ženami časem lehce přes osm hodin. Honza za čas 7:10:04 bral celkově 14. místo a 13. mezi muži.

    Ten samý víkend Radek Brunner završil zlatý hattrick na Silva Nortica Run. Potřetí v řadě zvítězil na trase 106 km. Klára Jakešová zde vyhrála na maratonské trati. V minulosti zde vyhrála i stovku, tak na příští rok ji zbývá pouze zvítězit na zdejším půlmaratonu a má také zajímavý hattrick. 

    Renata Kořínková si v rámci tréninku na Krakonošovu 55 zaběhla Metternichovu výzvu a na trase 35 km vybojovala 11. místo mezi ženami.

    A poslední víkend ve znamení Krakonoše a Tater už popsal Michal na Facebooku:

    Po roce se znovu ukázalo, že Babicím to v Krakonošově revíru prostě jde. Kristýna Hájková obhájila celkovým 22. místem loňské vítězství na K100 v ženách v traťovém rekordu 12:33:59 a Radek Brunner skončil po kufru pod Sněžkou na 2. místě ve famózním čase pod deset hodin: 9:36:43. Královskou trať zaběhli skvěle také Michael Dobiáš (76.), Petr Říman (125.) a Pavel Fenyk (171.). 

    Jakub Karč, bohužel, závod nedokončil, ale na start se postavil a doběhl daleko. Klobouk dolů. 
Klára Jakešová vyhrála K55 a umístila se na skvělém 8. místě celkového pořadí. Za zmínku určitě stojí její těsný souboj s druhou ženou, kde se po 58. km sprintovalo do cíle s celkovým rozdílem 6s! 
Na pěkném 19. místě doběhla další babická žena Renata Kořínková. 

    Lukáš Kozlík sice běhá za Spartu, ale je taky tak trochu náš, a tak je třeba zmínit jeho 2. místo na K25 a opět těsný souboj s prvním Radkem Grohem o 11s. Všem moc blahopřejeme. 
Honza Bartas se Zuzkou Urbancovou zápolili ve Slovensku na Tatry Running Tour. Zuzka zvítězila mezi ženami a Honza skončil celkově osmý.

    My jsme se dnes s Honzou Havlíčkem a Davidem Volencem starali v Babicích o naši atletickou přípravku, malé ragbisty a další děti. O sportovním dni jsme pro malé sportovce připravili mimo jiné orienťák v lese a parádní překážkové dráhy.