V horkém počasí se uskutečnil 18.ročník Běhu babího léta

    0

    V sobotu 10.září, kdy už od rána rtuť teploměru atakovala tropické hodnoty se uskutečnil v zámeckém parku v Dolních Počernicích 18.ročník Běhu babího léta, který byl zároveň zařazený do akce s názvem Evropský týden sportu.

    Celý den naplněný běháním se nesl v duchu příjemné atmosféry, sportu, pohody a také bojů o body do Poháru Pražských Běžeckých Nadějí 2016. Hned první starty dětských kategorií ukázaly, že letošní ročník bude velmi dobře obsazený. V pohárových kategorií od přípravky se na start postavilo celkem 114 závodníků a závodnic, kteří se mohli těšit na pěkné věcné ceny, ale hlavně na sportovní zážitky.

    dsc_0835V kategorii přípravky kluků si pro jasné vítězství doběhl lánský Adam Hořejší. Bohužel tento start zaznamenal jedno nepříjemné zranění vedoucího závodníka běžeckého poháru Václava Dlabače. Podle informací je Vašek v pořádku a už se těší na další pohárové závody. Mezi děvčaty vyhrála Terezie Táborská z ASK Slavia Praha. 

    Pro mladší žákyně i mladší žáky byla připravena trať o délce 650 metrů. Se všemi nástrahami se nejlépe popasoval Dominik Gnip z Atletika Jižní Město. Nejrychlejší mladší žákyní dne se stala Monika Florová z nedalekého ŠSK Újezd nad Lesy a díky tomuto vítězství se dostala do průběžného vedení PPBN 2016. Na stejné trati bojovaly i starší žákyně. Při pohledu na startovní čáru nikdo nepochyboval, kdo by si mohl z Dolních Počernic odvézt všech 16 pohárových bodů za vítězství. Anička Málková z SK ZŠ Jeseniova si s náskokem pěti vteřin doběhla pro své prvenství a jasně dala najevo, kdo je favoritem na pohárové prvenství. Starší žáci se proběhli na trati 1 250 metrů a v těsném doběhu zvítězil František Fišek z TJ Stodůlky Praha před druhým Martinem Helmichem z ŠAK Novoborská.

    Dorostenecká kategorie děvčat měla taktéž jednoznačnou vítězku. Tereza Svobodová ze Spartaku Praha 4 si získala potřebných 16 bodů do Poháru Pražských Běžeckých Nadějí 2016 a díky výsledku se posunula do vedení poháru o které se nyní dělí Adélou Šímovou, která doběhla v sobotu druhá. Obě děvčata mají shodně 57 bodů. Dorostenci se tentokrát na start postavili jen čtyři. Z tohoto kvarteta byl nejrychlejší Michal Boudník běhající za TJ Dukla Praha.

    Doufáme, že se Vám závod i přes tropické teploty, které posledních dní panují líbil a že si i v dalších letech najdete cestu do Dolních Počernic.

    Běh babího léta /18.ročník/ – výsledky

    Už v sobotu 17.září se můžete těšit na další pohárový závod, kterým jsou legendární Mladé Běchovice, které se letos uskuteční už po 51.