Stovka závodníků a závodnic bojovala v Centrálním parku Prahy 11 o pohárové body

    0

    V Centrálním parku Prahy 11 se uskutečnil už 5.ročník Běhu Jižním Městem. Stovka mladých závodníků a závodnic zde v kategoriích zařazených do Poháru Pražských Běžeckých Nadějí 2016 bojovala o další porci pohárových bodů.

    Předpověď počasí nevěstila nic příjemného a po nočním a ranním dešti byly tratě lehce mokré. Nakonec se počasí umoudřilo a i přes oblačnost přálo všem věkovým kategoriím. Tak jak je zvykem při Běhu Jižním Městem se na trať 1 200 metrů dlouhou jako první vydaly mladší žákyně. Nejrychleji trať proběhla Lucie Poppelová z ŠSK FZŠ, druhá skončila Monika Florová z ŠSK Újezd nad Lesy a třetí Pavlína Cubínková také z ŠSK Újezd nad Lesy.

    Mladší žáky čekala stejně dlouhá trať. Nejlépe se s délkou vypořádal Filip Hrouzek z ŠSK Chodovická, druhý doběhl Pavel Vinduška z Atletika Stará Boleslav a tím to umístěním si zajistil průběžné vedení v hodnocení Poháru Pražských Běžeckých Nadějí 2016. Na třetím místě skončil Matěj Bednář z pořádajícího oddílu Atletika Jižní Město.

    DSC_9007

    Nejsuverénějším výkonem celého dne si pro vítězství doběhla starší žákyně Anička Málková z SK ZŠ Jeseniova a ve třetím závodě PPBN 2016 ještě nenašla přemožitelku. Trať dlouhou 2 300 metrů zvládla za 8 minut a 14 vteřin. Necelou minutu za vítězkou protla cílovou čáru Markéta Kramolišová z SK Aktis Praha a o dalších 40 vteřin později doběhla Sára Rybková z PSK Olymp Praha. Pro třetí vítězství v řadě si v kategorii starších žáků doběhl velká běžecká naděje oddílu Atletika Jižní Město Nico Boketta, druhé místo z Běhu Jižním Městem 2016 patří Vítu Málkovi z SK ZŠ Jeseniova a třetí Františkovi Fišerovi z TJ Stodůlky Praha.

    Na nejkratší pohárovou trať se po 11.hodině vydala přípravka žákyň. 600 metrů dlouhý okruh byl plný mladých závodnic, které si nedarovaly ani kousek. Se všemi nástrahami se nejlépe vypořádala největší favoritka Terezie Táborská z ASK Slavia Praha, druhá doběhla Anna Vosecká z ŠSK Újezd nad Lesy a třetí skončila Michaela Rubešová z Atletika Jižní Město. Přípravka žáků byla ještě napínavější. Kluci se o první tři místa rvali až do samotného závěru. Vítězství urval Václav Dlabač z Atletika Stará Boleslav, půl vteřiny za ním skončil Marek Vandírek z Atletika Jižní Město a třetí o 4 desetiny vteřiny zpět Adam Hořejší z Lán.

    V dorosteneckých kategoriích, které jsou zároveň nejstarší v Poháru Pražských Běžeckých Nadějí 2016 se na trať vydalo 14 závodník a závodnic (7 dorostenců a 7 dorostenek). Mezi dorostenci zvítězil Šimon Šilhavý z ASK Slavia Praha, druhý byl Matyáš Nachtigall z TJ Dukla Praha a třetí David Štros z USK Praha. Mezi dorostenkami si doběhla pro druhé pohárové vítězství Adéla Jehličková z USK Praha, druhá skončila Anežka Šímová z TJ Stodůlky Praha a třetí Tereza Vernerová z SK Kotlářka.

    Celý sobotní závod mě příjemnou atmosféru. Nebylo nouze o napínavé souboje, skvělé sportovní výkony a určitě i nějaké osobní rekordy. Závodníci a závodnice si určitě odnesli pěkné sportovní zážitky, které doplnila moderátorka akce bývalá skvělá česká atletka paní Kateřina Nekolná.

    Kompletní výsledky závodu

    A naše konečné hodnocení celého závodu dle Českýběh.cz? 1,6 bodu. (hodnotit závod)

    Další závod Poháru Pražských Běžeckých Nadějí 2016 se uskuteční 4.května od 16.00 v areálu Centra sportu Ministerstva vnitra ve Stromovce. Tak doražte, už teď pořadatelé připravují celé sportovní odpoledne.