První říjnová neděle bude v Hradci Králové patřit běžcům. Poběží se opět i proti rakovině

0

V Hradci Králové se chystá další sportovní svátek. První říjnová neděle bude v okolí Malšovické arény patřit běžcům, bude se totiž konat 12. ročník OlfinCar Hradeckého půl/maratonu. Pošesté se navíc bude také běhat proti rakovině, a to v rámci Kingspan Běhu proti rakovině.

OlfinCar Hradecký půl/maraton je prestižní běžeckou akcí, která se koná v Hradci Králové. Tato akce byla několikrát oceněna Českým atletickým svazem jako Běžecká akce roku a má certifikovanou trať. Běžci budou startovat v Malšovické aréně, kde budou mít výborné zázemí, trať povede přes Malšovu Lhotu, kde je každoročně početná skupina fanoušků, kteří závodníky podporují z plných plic, závodníci také prozkoumají hradecké lesy a vrátí se zpět do Malšovické arény.

Registrace zde

Na své si přijdou také ti nejmenší, pro děti budou připraveny závody v bezprostřední blízkosti nového fotbalového stadionu. Půlmaraton bude mít několik kategorií, soupeřit budou jednotlivci různých věkových skupin, samostatnou kategorii budou mít příslušníci záchranných a bezpečnostních složek, v rámci půlmaratonu poběží také dvojice. V maratonu bude rozhodující věk závodníků, podle kterého se určí příslušnost do dané kategorie.

V rámci programu Hradeckého půl/maratonu se bude konat již šestá ročník Kingspan běhu proti rakovině. Jedná se o nesoutěžní, čistě charitativní běh či pochod pro širokou veřejnost. Trasa pro závodníky měří 5 km a vede centrem města i v okolí řeky Orlice. Celá částka startovného poputuje na Onkologickou kliniku Fakultní nemocnice v Hradci Králové a příspěvek za prvních 300 registrovaných připojí také firma Kingspan.

V rámci registrace navíc každý zúčastněný závodník může vybrat jeden ze tří projektů na který finanční prostředky zamíří. Za předchozích pět ročníků se podařilo na boj s rakovinou vybrat 1 877 977 Kč.

Přijďte zažít skvělou atmosféru, která bude dokreslena bohatým doprovodným programem včetně zón pro děti i dospělé, stánků partnerů s výživovými doplňky, výborného cateringu či bubenického představení skupiny Tam Tam Batucada. Bude se jednat o sportovní den pro celou rodinu, zažijte Hradec na nohou.

Registrace zde

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!