Pražský maraton 2015

    Maratónský víkend je za náma a je čas na krátkou rekapitulaci.

    Plány a ambice byly různé. Někomu se to povedlo na jedničku s hvězdičkou, někdo byl spoko a letos bylo dost i toho zklamání. Maraton je maraton a stát se může cokoliv.

    I přesto, že se podmínky zdály být téměř ideální, z nějakého důvodu to dnes zřejmě nebylo úplně snadný. Jasně, to není nikdy, ale něco bylo asi ve vzduchu, nebo já nevím. Ale určitě není na co se vymlouvat.

    Perfektní výkon podal tradičně Radek Brunner, který si zaběhl osobák 2:31:59 a skončil 25. celkem a jako pátý čech za Pavlištou, Homoláčem, Pechkem a Krupičkou.
    A to po třech týdnech od MS v běhu na 24 hodin, kde skončil taky na skvělém 25. místě!

    Asi se budu opakovat, ale smekáme, jsi BOREC a jsme hrdí, že máme v klubu takového běžce. SK Babice!

    Velmi dobrý výkon předvedla taky Klára Jakešová, která časem 3:11:31 obsadila 11. místo v českých ženách, 26. v ženách celkem a 364. absolutně.

    Dobře běžel taky Jirka Václavík, který teď moc netrénuje, běhá jen tak pro radost, no a na to je 2:55:15 velmi slušný čas.

    Třetí nejlepší babický čas má Martin Knol, který běžel vyrovnaně jako stroj a vypadal stejně na 16., 19., 24. i 41. kilometru. Časem 3:09:19 splnil svůj cíl pod 3:10, a to se sakra počítá. Klobouk dolů, to vypadá na pěknou sezónu.

    Blahopřejeme všem, co závod dokončili, a tady je tabulka babických výsledků na základě Runczech tabulek.

    Pavel Fenyk a Michael Koliha běželi s vozíky pro RWTTC a za to jím patří velký respekt.

    MIchal Burda
    foto: jan Dufek