MČR a ERC v rogainingu

    0
    Rogaining a rodinná dovolená
    Článek na sportovní blog by měl být asi popisný. O produktu. O zážitku. O závodě. O akci… Vzpomínám na ČJ a základní školu a slohová cvičení a z mlhy se mně vynořuje ještě titulek „úvaha“. A na tuto nejistou půdu se pouštím:
    Na objasnění pojmu „rogaining“ si zvídavý člověk vystačí s odstavcem z wikipedie. S objasněním pojmu rodinná dovolená už to tak jednoduché není – wikipedie mlčí…
    Oba pojmy se mně v hlavě prokřížily a prolnuly při kratším výběhu, v kopci, na dřevařské svážnici někde nad řekou Doubs. Přesněji definováno: při tréninku na rogaining na rodinné dovolené. Po chvíli přemítání a pár desítkách metrů výškových jsem těkající myšlenky začal chytat, třídit a nacházet překvapivé souvislosti:

    -obě akce  (rogaining i rodinná dovolená) jsou velké výzvy
    -obě mají každoročně svoje pevná místa v našem rodinném diáři
    -obě se řídí jasně vymezenými pravidly
    -na obě potřebujete dobrou výbavu
    -obě se odehrávají v krásných a zajímavých lokalitách
    -na obě potřebujete partnera, nejlépe stálého
    -na obou akcích se setkáte se stejně „postiženými“ páry
    -obě se pečlivě plánují dlouho dopředu
    -obě je lepší absolvovat za sucha
    -na obě se dopředu těšíte a parádně si je užijete
    -u obou se v závěru těšíte do cíle
    -o výsledku vždy rozhodují detaily a maličkosti
    -oboje mám rád a musím je mít!

    Letošní rogaining:

    Z MČR se stalo též ERC, dobrá, o to větší výzva! Stálý parťák se stal ředitelem závodu. Z toho vyplynulo hledání nového. Sázka do loterie nebo jistota? Volím jistotu a z tradičního týmu Radovan a Ondřej se stává Václav a Radovan. Mít kvalitního spoluběžce i pořadatele je příjemné! Novohradské hory zklamat nemohly, tradiční výbava také ne, tak už zbyl jen pohled na radar – tam letos určitě něco vylepšit šlo. Když pominu obtížné mokro, proběhl závod v příjemném rogainingovém duchu: domácí přípravy, večer před závodem, výzva plánování, atmosféra startu, pěkná krajina, kvalitní stavba tratí, malé krize, malé radosti, velká jistota v týmu, spolehlivá výbava a nakonec i ten krok na stupínek. Pak velká únava a spánek.
    Vaškovi i Ondrovi dík za zážitky!
    A rodinná dovolená? To už je jiný příběh…