Královská pětimíle již počtrnácté

    0

    Start Královské pětimíle 2017

    Pětadvacátého března se na cyklostezce vedoucí z Královského Poříčí do Lokte konal již 14. ročník běžeckého závodu Královská pětimíle. I když ráno docela přituhlo, tak na samotný závod už bylo příjemné běžecké počasí. Slunečno a teplota lehce přes deset stupňů ve stínu. Konkurence okolních běžeckých podniků rok od roku roste, takže k účastnickým rekordům překonávajícím 80 běžců jsme se letos nepřiblížili, ale i 58 běžců na startu i v cíli, je moc pěkný „výsledek“.

    Prvním ze zmíněných 58 běžců, který proběhl cílem, byl Pavel Procházka z AK Sokolov, který tak zopakoval loňské vítězství a celkově vyhrál již posedmé. Druhý se v cíli objevil Radek Sedněv z Triatletu Karlovy Vary a třetí potom vítěz veteránů nad 50 let Čeněk Filingr ze stejného klubu. Vítěz mužů nad 40 let Štěpán Boháček běžící v dresu Run Sport teamu obsadil celkově 4. místo. Jednu příčku za ním doběhl třetí muž kategorie do 39 let, triatleťák Radek Krummer. Jako šestá protnula cílovou pásku nejlepší žena a vítězka kategorie nad 35 let, olympionička Ivana Sekyrová reprezentující AK Sokolov, když za sebou nechala kromě většiny mužů také Romanu Lubinovou z SC Startu Karlovy Vary a Martinu Stehlíkovou z SOHV Abertamy, druhou a třetí ze stejné kategorie. Ještě před nimi doběhli do cíle Jiří Hadrava (AK Sokolov) a Dušan Parihuzič (Živé Sokolovsko), medailisté kategorie nad 40 let a také Kamil Kovář (SpoKaTo Sokolov) stříbrný medailista kategorie padesátníků. Pro bronz v padesátnících si doběhl Miloslav Zítka – reprezentant ŠAKu Chodov a trenér iniciativy „Rozběháme Karlovy Vary“, jejíž členové se závodu také zúčastnili a pomohli tak k radosti pořadatelů rozšířit startovní pole.

    Kategorii nejmladších žen zcela ovládly reprezentantky Triatletu Karlovy Vary v pořadí Anna Korbová, Barbora Loufková a Nela Kristenová. V nejstarších mužích bral zlato Jiří Westrmaier z Kolové, stříbro člen pořádajícího Ultrasportu Sokolov Petr Szász a bronz Jiří Královec z Atletického Klubu Sokolov.

    Ještě vám dlužíme kompletní výsledky letošní Královské pětimíle a za rok se na vás budeme těšit při jubilejním patnáctém ročníku.