Kiprun KS900.2 mě přeměnil v běžce maximalistu

0
Maximalistická bota Kiprun KS 900.2

Běžecké boty z Decathlonu? Říkám ano. Maximalistická novinka KS900.2 z dílny Kiprun mě mile překvapila. A to jsem ji skoro 3 měsíce tahala všude možně. Oťukali jsme se při klusání na silnici, prověřili na dráze, pohráli si na trailu a přežili také canicross.

Pro koho bota je? Využití najde kondičák i závoďák

  • tlumení MFOAM
  • drop 6 mm
  • váha 300 g (vel. 41)

Jedná se o silničku s výrazným tlumením, dokonce největším z řady Kiprun. Z toho titulu je to supr bota na nabíhání objemů. A skvělá může být také pro těžší běžce. Nebo když vaše technika hapruje a chcete pošetřit kolena.

Pokud s během začínáte a hledáte první boty, model Kiprun KS900.2 vás nezklame. Pro hobby běžce se obecně jedná o fajn volbu – v botách můžete na asfalt i do parku, a neuklouznete ani když zaprší. Díky široké stabilní podrážce zvládnete také lehčí terén, i když to není primární určení této boty.

Ani výkonnostní běžci by neměli nové Kipruny přehlédnout, díky nízké váze je to dobrá bota na polykání kilometrů nebo regenerační výklus.

Co Kiprun KS900.2 není

Není to bota zrozená pro rychlost. Není to tempovka. Není to závodka. Na to má Kiprun jiné modely.

Pokud se ale chcete pro zpestření proběhnout po ovále nebo si bez ambic zazávodit, směle do toho – ztráta několika vteřin vás nemusí trápit.

První dojem byl rozpačitý, do večera jsem změnila názor

Poslední dobou jsem se čím dál více přikláněla k minimalistickému běžeckému obutí, takže Kipruny jsem rozbalovala s mírnou skepsí.

Vykoukla na mě vcelku hezká bota. Když jsem ji vzala do ruky, měla jsem pocit, že držím… nic. Prostě kombinace síťoviny a pěny. Žádné high-tech řešení, ze kterého mi spadne brada. Což je vlastně dobře. Všeho má tak akorát a nemusíte připlácet za technologii s honosným názvem.

Boty nemůžou vydržet… Nebo?

Rovnou jsem vyrazila běhat… Byla to naprostá pohoda, boty krásně tlumily a pružily, a vůbec se mi nechtělo výklus ukončit a vrátit se domů.

Tak začalo moje testování, kdy jsem nové Kiprun KS900.2 protáhla úplně vším. Na co jsem byla zvědavá, jak rychle se pěna sešlape a síťovina potrhá. No, boty mají za sebou více jak 300 km a opotřebení takřka není vidět (viz fotky).

Stabilita jako překvapivá devíza bot

Podešev modelu Kiprun KS900.2 je vcelku robustní a směrem k patě se rozšiřuje. Podrážka má navíc fajn přilnavost. Obecně mají boty stabilitu, kterou bych od tak vysokých a tlumených objemovek nečekala. Dokonce ustály i canicrossový trénink, který osobně považuju za ultimátní test bot.

Na traily, canicross a podobně samosebou tyto boty nedoporučuju. Je ale dobré vědět, že když jde do tuhého, zvládnou mnohem více, než k čemu jsou určené.

 

Za možnost otestovat model Kiprun KS900.2 jsem ráda, sama bych si ho totiž nekoupila (teď už ano). Odnáším si, že nemusím sahat po věhlasných značkách, abych měla dobrou botu. Dala jsem šanci běžeckému maximalismu, a zjistila, že běhat v takových bačkůrkách je neskutečná pohoda.

A umí Kiprun i závodky? Mrkněte na recenzi modelu KD900 light.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!