Brdman půlmaraton

    0

    Takový super den se nedá naplánovat  ten se musí prožít.
    Všechno to začalo až ve čtvrtek a to docela nevinně . Prohlížím běhej.com a do oka mě trkne článek “Maratonci jedou do Ostravy, brdmani končí půlkou a na vrchaře čeká Žalý” 
    Hele brdy ty mam rád co se to tam děje. Terénní půlmaraton na 3x7km okruh to vypadá pěkně . Přihlášení na místě cena víc než lidová :)) Kontrola počasí pohoda super tak mám plán na sobotu. No přece tam nepojedu sám  začínám rozhazovat sítě . Ale je to slabý. Pavel stěhuje švagra. Honza má zase nějaké výročí jak on to pořád dělá :)) Někdo si jede na kafe do Vídně :)) No co  pojedu sám.
    Poslední pokus na Pavla ” hele máš šanci mi nadělit jedno kolo ” :))  Tak to je výzva a vypadá to že to zabírá  🙂
    Sobota ráno zamračeno hlasim super bude pršet nikam nejedem. Pavel je tvrdák “na to zapomeň”
    Start je naplánován na 14:00  dorážíme v 12:30 a při registraci jsme zatim mezi prvními na obloze černej  mrak  mrholí počasí na prd na kraťasy je skoro zima. Fasujem čísla která ještě nepřekročila počet ani 50. A to registrace konci za půl hodiny . Ale tady se na to asi stejně nehraje 🙂

    13:30 pořád mrholí vypadá to na trvalku tak to se jim ta předpověď nepovedla 🙁  Jdem se převléci do auta.

    13.45 poskakujem před startem obloha je komplet šedivá no co se dá dělat .
    Občerstvovačka vypadá dobře zásobená a bude k dispozici každe kolo . Na startu je hodně lidí  to pořadatelé nečekali došli jim i čísla někdo má  i napsané číslo na ruce. Počet učasníků se blíží rekordní 200stovce. Někdo nás varuje  že na trati potkal pár žihadel rozvášněných sršáňů . No to bude sranda.

    13:55 přestavá mrholit
    Pořadatel nám vysvětluje že trať je značena bílou moukou (šipkami) a že tohle je  nejšetrnější ke zviřátkům ale i k hajnému :)) Nakonec prej i zviřátka z toho našeho závodu něco budou mít :))

    13:57 nebe se trhá to neni možný

    14:00 prásk  a my startujeme  za slunného dne modré nebe no to je jak z pohádky. Jen orosená tráva nám připomíná že takhle pěkně nebylo od rána :))

    Profil trati  naznačoval že by to s těmi kopci nemuselo být tak strašný. Vybíháme po louce do lesa tempo je dost vysoké. Všichni letí jak kdyby jim šlo o život . První kilometr a tempo kolem 5:30 . Tohle tě zabije frajere jestli se nevzpamatuješ :)) Naštěstí se prihlásily zanedbané potřeby a já musim ke stromu v lese . Jednim okem sleduju jak moc lidi mě utiká. Jsem znova na trati teď už jsem mezi svejma  tempo se trošku  umoudřilo a my stoupáme na první hrbolek. Z kopečka to jde dobře .

    Pasáž s kameny tak tady si rozbiješ tlamu jestli nebudeš dávat bacha . Kotníky si užívaj tady se teda flakat nebudou :)) Blížíme se k odbočcce v protisměru míjíme ty co už nám o hodně utekly otáčka  je kusem lesa pěkně  přes kořeny ale na kamení to nemá. Z mechu na nás koukají dva klouzci . To budou mít letmí houbaři z krče radost  jejich  hezká trika sem na startu nemohl  přehlédnout :)) Vracím se k odbočce a ok. Koukam že sem také spoustě lidí utekl super dneska nebudu poslední .)) Tempo je dost vražedné ale uvidíme dneska chci závodit tak co:)) 6km klesáme lesem a vracíme se . Už je slyšet zvuky ze startu. Kousek po asfaltu doleva a jsem u občerstvovačky  dokonce hlásí mé jméno všechno maji pod kontrolou dostavám pití beru kus banánu ale není čas se přežírat a mažu po louce zase do lesa a začínám druhé kolečko. Trať je parádní .
    Už teď se ten dnešní den vydařil. Pole prořídlo na klikatých usecích běžim sám .Pokud je to rovnější vidím pár lidí před sebou. Zase se to vlní nahoru držím své tempo a opakuji si “kopce dávaj sílu” na horizontu chodič  to je šance . Za chvíli mám první kousek :))  Zase nikde nikdo. Rozcestí kua kudy jsme tady běžely  hledám po zemi stopy mouky ale ty sou pořad docela vidět  je to jasné vlevo :))
    Najednou slyším za sebou funění . To vypadá že mě honí medvěd 🙂  No naštěstí to je vedoucí závodník  který běží své poslední kolo a na 9,9 km mě předbíhá . Kontroluju čas do kontroly zbejvá 4 km a nejlepší je že pokud udržim aspoň trošku tempo  Pavlík už mě nedohoní a v tomhle závodě mě nepředběhne
    To je výzva . To mě dává sílu . Předbíhá mě další a další závodník . 13 km do kontroly mam necelejch tisíc metrů a Pavel zatím nikde. Vydrž to stojí za to .  Asfalt a par metru ke startu teď už mu uteču  i kdybych měl chcipnout :)) (později jsme z výsledovky zjistily že jsem zde dokonce měl 2 minuty náskok tedy jistota – dobře že jsem to nevěděl)

    Poslední kolo smutně vyrážim a závidim těm kteří už to mají za sebou :)) ale nedá se nic dělat  za chvíli to dám taky. Přede mnou  se občas mihne  oranžové triko. Hele on jde . Né on zase běží.  Najednou mi něco bzučí za krkem podle zvuku jsou to aspoň tři kousky . Něco mi křidlem brnklo o krk . Zrychluji i když je to do kopce :)) Vrtulniky začínají utichat koukám na tepovku naštěstí se to láme a můžu i vydejchat. Oranžové triko je najednou blíže . Žačínám vést dilema zda je to chlap nebo ženska :)) Naušnice je to ženska. Vlasy je to asi ženska. Ramena je to asi chlap . Pod trikem  nic nemá to bude určitě chlap .)) Zase chvíly jde . Zase běží. Toho asi nedám 🙁  17km konečně dobíhám jdoucí tričko :)) “poběž to rozdejcháme”  nechávám  ho rozběhnout běžíme spolu a plejtváme vzduchem na občasné mluvení . Nechápu že pořád držíme 6-6:30 a u toho občas trhaně mluvíme .Drži tempo už nechodí a já díky němu taky super tempo . Táhneme se navzájem . Nejdřív nám jde naproti jeho známej chce snáma běžet zbytek ale my to docela drtime a jeho  berou křeče. Kilometr před cílem nám jde naproti Pavel . Už z dálky hulákám nedal si mě, nedal si mě :)) Mám děsnou radost. Poslední asfalt přidáváme ale běžíme společně oba na max ale nikomu se nechce vítězit :)) Současně probíháme cilem . Tisknu mu tlapu . Bez něj bych ten konec v tomhle stylu nedal :))
    Pak už přichází jen samá pozitiva  pivo  klobáska vyhlášení Pavlík byl 6stej ve své kategorii super  já nebyl poslední ani předposlední .

    A poslední perla na závěr čas pro Honzu kterej nebyl  se povedl na 2:12

    A jak už jsem říkal na začátku takovejhle super den se nedá naplánovat ten se musí prožít .