4/8T příprava na Maraton v Košicích

    0
    Tento týden jsem protrpěl a popravdě jsem rád, že už je za mnou. Od neděle večera jsem si užil svalovou horečku se zimnicí a křečemi v břiše, takže den jsem byl bez běhání. V úterý chůzí-během obkroužím barák a zalezu, ve středu už chci běžet předepsané 3x2km @4:08/km. První dvojka jde, ale oběd byl až moc kvalitní a žaludek ho ještě nevstřebal, jakmile rozbíhám druhou dvojku, musím hned zastavit, pálí žáha, žaludek stávkuje a nejsem schopný to doběhnout domů. To už se cítím dost mizerně psychicky a váhám, jak do konce týdne pokračovat, jsem bez tréninku kvality, tak se pokusím aspoň uběhnout předepsaných 20km volně. To se mi podaří a aspoň menší nadšení je tu, s tepy pod 140tf jsem schopný cválat těsně kolem 5:00/km. V pátek už jen 10km klus, sobota volno a je tu neděle a test rychlosti na 1/2M v Ostravě.
    Trochu se obávám, jestli se opět ozve levé chodidlo a úpony kolem kotníku, rozbíhám se důkladně a je to opravdu lehkým krokem, kdy mám jasné signály, že to dnes půjde. Na startu se ocitnu docela daleko od vodiče na 1:30/3:00h , a tak se k němu snažím protlačit co nejblíž. Po rozběhnutí musím trochu manévrovat, ale pak už se ocitám ve skupince lidí, kteří cílí na čas těsně pod 3:00h. Tempo osciluje kolem 4:15/km , mám vypnutá 1.km kola, ale ostatní ne, takže sem tam mrknu na mezičas. Trať mi vyhovuje, počasí je dokonalé, jen sem tam více foukne protivítr. Od 5.km na to nejsem sám, objeví se vedle mě týmový parťák Jirka Dinter, je na tom hodně podobně, nikam se nežene, občas i prohodíme pár slov, v protisměru povzbuzujeme a zdravíme kamarády, závodníky na špici. 7.km mám těsně pod 30min, 14.km taky vmáčknu pod hodinu, žádná krize se neděje, tep mi osciluje kolem 155-165tf a občas klesne i níže. Občerstvení vynechávám a ani v závěru závodu toho nelituji, žádný extra finiš se nekoná. Plánoval jsem v poslední třetině závodu postupně zrychlovat, ale už na 15.km se ozve levá noha a v mírných stoupáních vysílá dost nepříjemné signály. Na rovinkách ztráty rychle srovnávám, ale nikam se neženu, jen doufám, že se to nezhorší. Pouze poslední km si dovolím zrychlit, abych se pohodlně vlezl pod 1h 30min. Výsledný čas je 1:29:30. Jirka dobíhá těsně za mnou a máme oba velkou radost. Výklus je skoro nemožný, odpajdám pár set metrů a vzdávám to.

    http://www.strava.com/activities/386077904

    Zpětný pohled na celý týden je nic moc, ale aspoň pár povzbuzujících okamžiků ve mě zachovalo pozitivní náhled na nadcházející druhou polovinu přípravy. A co s tou levou tlapou? Masíruji, zkouším různé gely, krémy, zázvor na pití a hlavně pořádně posilovat lýtka výpony!