Začátky jsou těžké.. ale krásné..:)

    0

    Skončila mi “sezóna”..:).. nevím, jak to máte vy, ale vždy po určitém vypětí, snažení se.. cítím potřebu vypnout — která je navíc ještě vedená neskutečným, ale opravdu šíleným objemem práce v práci. A tak veden Paretovým principem 80/20 🙂 celou dobu přemýšlím, jak odřezat ty zbytečnosti, které mi nic nepřinášejí a věnovat se věcem, které mi dávají maximum radosti [nebo aspoň maximum financí:)].

    — malá odbočka —
    Pokud neznáte princip 80/20 stačí prokonzultovat s internetem. Statistický vzato není Paretovo rozdělení o nic zajímavější než jakékoliv rozdělení exponenciálního typu:), ovšem ten příběh k tomu je inspirativní. Ať už jej používáte na příjmy, volný čas nebo sociální nerovnosti.. dá se říci, že k vydělání 80% svých příjmů používáme maximálně 20% svého času:).. Tedy neskutečný prostor pro zvýšení efektivity a námět pro zamyšlení. [Existuje nepřeberné množství knížek, které to využívají v aplikacích na denní situace, viz např. zde]
    —konec odbočky —

    Jak říkám.. něco končí, něco začíná:). Sedím a přemýšlím o tom, jak a co zlepšit, pochopitelně si doma moje nejmilejší ze mě dělá legraci a říká že jsem horší než nějaký olympionik..:). Naštěstí syn to vždycky dostane na správnou úroveň, nejlépe nějakou svoji hláškou o tom, kde jsem co zapomněl.. co popletl.. a posledně prohlásil, abych si uvědomil svoje slabiny, ale i možné rezervy.. A hned mi doporučil, abych si v rámci sebepoznávání udělal test, kam by mě v Bradavicích poslal kouzelný klobouk..:).. Syn se sice smál a říkal, že u mně je to předem jasné .. seděl nade mnou a pak se smál jako blázen.. Pochopitelně mi vyšel Hafflepuff (česky Mrzimor), tedy ti absolutně největší packalové, kteří tedy mají jen tu “morální sílu” :).

    Poučen — se tedy začínám připravovat s ohledem na svoji kouzelnickou kolej a svého patrona (černá klisna!) ..:). Dělám si z toho sice legraci, ale vážně je to inspirativní — musím zase postupně a vážně přemýšlím nad modifikacemi podle Mrzimoru:).

    Tedy víc využít hlavu:) a důsledný plán. Je dobré přestat doufat.. je jasné, že nejsem z Nebelvíru a je třeba ze svých slabostí udělat přednost. Jak běhám občas se synem [je velmi upovídaný, netuším po kom:)] — tím pádem jsem i velký odborník i na japonskou mangu:). Vyprávěl mi jednu zajímavou mangu, příběh, ve které jeden chlapec v dětství přišel o levou ruku.. Nicméně měl velký sen. Získat černý pásek v karate a vyhrát mistrovství. A tak šel za mistrem a ten ho učil celou dobu jeden chvat. A on jej nakonec zvládl na jedničku. A co víc. Postupně porážel všechny soupeře, až vyhrál celé mistrovství…

    Když šel za svým mistrem, poděkovat.. tak se jej ptal, proč .. Když ten chvat je tak skvělý, proč ho nepoužívají i ostatní?? A mistr odpověděl. Víš, ten útok je sice skvělý, ale existuje proti němu jednoduchá obrana — chytit soupeře za levou ruku!!:)

    Proto.. zahájil jsem přípravu na další sezónu především tím, že jsem dodělal neskutečně práce, která na mě čekala z minula [a v rámci Cimrmanovského “nic nového nerozjíždět”:)] a snažím se minimalizovat případy, kdy mě práce a starosti doháněli na mých “závodech”:). Začal jsem pilně veslovat:).. Příští týden mám poradu s trenérkou, První dva závody jsou dané.. Zbytek záleží na loteriích. Nicméně, uvidíme, kam se příští rok vrtne. Tak jako tak — mám v plánu zase něco běžet se Stínem v Americe. Ať už to bude nejdelší seběh na světě, něco ve Skalistých horách, nebo nějaký závod z US granslamu.. Když nic nevyjde, tak klidně přijedu na jeho místní závod mezi chřestýši, spojený s útěkem před medvědy (= Jemez 50 miles)..

    Ovšem hlavní je jasné.. Úsilí v tom dalším roce bude muset být ještě víc než letos!:)

    Ať nám to běhá! Přípravě, kamarádům a našemu úsilí zdar!

    12:)