Whole 30- Třicetidenní restart

    0
    Je to už delší dobu, co mě zaujal výživový program s názvem Whole30. Ani už si přesně nepamatuji, kde jsem na něj narazila, pravděpodobně někde na internetu nebo na Facebooku. Zajimavá věc je, že mě to tehdy zaujalo i přesto, že jsem v tu dobu byla striktní vegeratirán a částečně vegan. Koupila jsem si o programu dokonce 2 knížky a přečetla je v podstatě najednou. Stále jsem ale nebyla rozhodnutá a dostatečně odhodlaná do toho jít. 


    Koncem léta jsem si zašla na testy intolerance potravin a ty mě ještě vice nahlodaly. Vyšlo mi, že bych ideálně měla jíst maso, ryby, zeleninu, vejce, ořechy a omezeně ovoce. Pro vegetariána celkem podpásovka a chce to chvíli čas, než se člověk rozhodne, co dál a jak k výsledkům bude přistupovat. 

    Koupila jsem si další knihu, která obsahuje i recepty, nákupní seznam a podrobnější popis celých 30 dní, co vás čeká a nemine. Začala jsem si kupovat bio šunku, uzeného lososa a tuňáka, na pravidelné pojídání masa se ještě necítím, nebo si to spíše namlouvám.



    Co je a není povoleno v rámcí třicetidenního programu Whole30 najdete podrobně popsáno na oficiálních webových stránkách.
    Ve zktratce jíte pouze: maso, ryby, vejce, zeleninu, ovoce, ořechy, povoleno je přepuštěnné máslo ghí a dobrá zpráva je, že můžete černou kávu J !




    Zní to děsivě? Na první pohled možná ano, ale ve skuteřnosti je tolik možností co jíst, a jak jídlo kombinovat, že to během zmíněných 30ti dní ani nestačíte vyzkoušet.


    Díky brouzdání na internetu a hledání informací jsem narazila na webové stránky Paleo Zdravě a Julii Zákosteleckou, která je známou výživovou specialistkou.
    Stránky se mi moc líbily, Julie mi byla sympatická a její přístup se mi zamlouval, tak jsem is řekla, že by bylo skvělé udělat rozhovor.
    Podařilo se nám to nakonec pouze na dálku, jsem Julii vděčná za její čas a díky ní, jsem odhodlaná do toho jít a zahájít svou Paleo cestu programem Whole30.
    Rozhovor najdete už během pár dní na našem blogu!


    Nerada se do nových věcí pouštím sama a mám ráda kolem sebe lidi, kteří mě motivují, proto se do toho chci pustit společně s vámi!
    Souhlasíte? Půjdete do toho se mnou? Je to ‘’jen’’ 30 dní!

    Napiště mi do komentářů, kdo to se mnou aspoň zkusíte, za to nic nedáte a buďme si vzájemnou podporou!

    Chtěla bych začít co nejdříve, ideálně příští týden až dojím zásoby v lednici :)!

    Na instagramu a Facebooku budu postovat fotky jídel během zmíněných 30ti dní a bude skvělé když se přidáte a budete fotky tayk sdílet.
    Nezapomeňte přidat #whole30holkyveforme !
    Budu se těšit na co nejvíce komentářů a nezapomeňte že, Holky ve Formě přece musí držet při sobě J!