WHERE TO EAT III.

    0

     

    Pátek osm večer. Většina z mých spolužáků se právě chystá někam někam na party do klubu. A já místo toho, abych si dobalila věci na hory do Francie, kam odjíždím za necelé dvě hodiny, usedám k počítači, abych se s Váma podělila o dnešní snídani a tip kam zajít. Protože dneska jsem měla zase po pěti dnech volné dopoledne (které mě potká zase asi tak nejdřív za 14 dní), a my se rozhodly s Christi zamířit na snídani. A že stála za to! Takže zatímco já budu trávit zítřejší dopoledne (a dalších 18 hodin) v autobuse, vy si můžete mezitím vyrazit na sobotní snídani na jednoho z těhlech skvělých míst.

     

    IF Café

    Tahle kavárna s francouzským interiérem a kuchyní kousek od IP Pavlova mi dneska naprosto vyrazila dech. Snídaňové „fitness menu“ tvořící řecký jogurt s domácím musli a čerstvýma malinama, pomerančovým freshem a obrovským latté byl skvělej způsob jak začít dnešní den. A bylo to TAK dobrý! Christi měla vajíčka s rukolovým salátkem, pečivem a kafe a navrch toho všeho jsme zvolily obří malinovou makronku. A kdyby jste viděli všechny ty dezerty, který se na Vás smějou hned u vchodu do kavárny, určitě byste taky neodolali. A nejhorší na tom všem je, že se nám toho na tom lístku líbilo tolik, že už jsme rovnou začaly plánovat další návštěvu. #TeamAlwaysHungry Jediný malý mínus je, že si tady nemůžete udělat rezervaci a tak jsme měly to štěstí, že jsme chytly poslední jedinej volnej stůl.. Ale to jídlo!

    Cacao Prague

    Tenhle podnik u Palladia máme až nebezpečně blízko školy, takže každej odpadlej seminář nebo nechtěná přednáška nás láká k návštěvě. Kromě vajíček a bagelu s lososem si tu přijdete i na profláklou acai bowl, což tohle místo „proslavilo“ asi nejvíc (teda aspoň na instagramu). A taky tu mají skvělý smoothie se superfoods, jogurt s domácí granolou nebo třeba matcha latté (to jen tak něco málo z toho, co už jsme zvládly s Adél vyzkoušet). A protože tu bývá taky občas plno, je fajn si místo rezervovat na jejich webovkách. A nejlíp hned u francouzskýho okna, odkud vidíte ven. Jen se nedivte, když tu potkáte nějakou blogerku s foťákem v ruce, modelingovou skautku s vyhublou holkou po boku nebo manažery na business brunchi, je to zkrátka trošku fav meeting place. 

    Kavárna Moment

    Veganská kavárna na Vinohradech. Co víc chceš slyšet? Vinohrady jsou hotovej ráj těhlech bister a kaváren. Takže když opomenu Moment, máme tu třeba Marthy’s Kitchen, Mezi srnky, La Bohéme Café, Mammacoffee a tak dále a tak dále. Moment byla první čistě veganská kavárna (bistro?), kam mě vzaly Majda s Elou. Klasický kafe si tu nedáte, na výběr je buď sojové nebo mandlové mléko a i přes mojí nevoli k sojovému mléku (rozuměj, že si nelibuju v Alpro produktech a sojový kafe není to první, který volim v kavárně), bylo kafe moc dobrý. A lívance ze špaldový mouky, jablkama, javorovym syrupem a mandlovou šlehačkou? #nebevpuse prostě! A největší plus týhle návštěvy bylo, že jsem poprvé pořádně ochutnala humus, ke kterýmu jsem nikdy zrovna moc sympatií nechovala… a byl tak dobrej! A ještě o něco lepší jsem pak odstala od holek v prosinci k narozeninám a tak si od tý doby několikrát týdně pochutnávám na humusu z Lidlu, protože na ten domácí si ještě úplně netroufnu. 

    A jestli máte nějaký tipy na kavárny, bistra nebo restaurace v Praze, budu za ně vděčná v komentářích!

    Mějte se krásně a dobrou chuť!