Výsledkový servis – září/říjen

    0
    image

    Ahoj, hlásím se s dalším zpravodajem úspěchů Babickejch. Kde začít je tentokrát nad slunce jasný. Na žebříčku TOP výkonů zůstane asi na dlouhou dobu Spartathlon Radka Brunnera. Minimálně teda do příštího roku, to možná Radek pojede zas a ještě vylepší už tak svůj vynikající čas 30:14:29. Ale možná Radek překvapí a vymyslí ještě něco víc.

    Co se týče Babických žen, tak začněme umístěními v běžeckých seriálech. Renata Kořínková se umístila na 3. místě v mladších ženách na Salomon Trail Running Cupu. Dle svých slov proto, že nahradila kvalitu kvantitou. Objela totiž všechny závody seriálu. No, asi to nebylo jenom tím…
    Lenka Horká v seriálu Mizuno Running Cupu rovnou vyhrála kategorii žen do 39 let, přidala 2. místo v Behu Pezinkom (10 km) a 3. místo v ženách na Rungaroringu. V kategorii Hobby zde byla dokonce první.

    image

    Výčet úspěchů našich žen – ultraček  a Sky-runnerek zahajme 2. místem Zuzky Urbancové na Psotkově memoriálu v kategorii Extrém. Na Nezmar Sky maratonu byla třetí, stejně jako v Babicích.

    image

    Kristýna Hájková na Psotkově memoriálu skončila čtvrtá, na Epo Trail Maniacs (63 km) byla v cíli jako druhá žena a 21. v celkovém pořadí.
    Z chlapů se na stupně vítězů dostal Michal Burda na čtvrtmaratonu v Kardašově Řečici. Zvítězil zde o parník, na druhého měl náskok 2 minuty a 25 sekund.
    Martin Knol si udělal výborný osobák na maratonu v Berlíně, a to 3:07:55.

    image

    Petr Jirásek si zaběhnul solidní časy v Babicích, Běchovicích a na Šumavském šutru. Na prvním ročníku Klánovického půlmaratonu se dostal mezi horních 10 procent. S časem 1:31:31 byl 40. z 421 účastníků.
    Pavel Fenyk si zaběhl pěkně Košický maraton za 3:29:59. 52 km Strom ultramaratonu absolvoval v čase 5 hodin a 30 minut.
    Jakub Karč byl šestnáctý na 106 kilometrech Boubín – Libín – Kleť s časem 16 hodin a 51 minut.
    Na úplný závěr bych jako nulový krok pro Babice a ohromný skok pro mě uvedl můj osobáček z maratonu ve Stromovce 3:38:43.

    Petr Říman