Výsledkový servis jaro 2016

    0

    Jarní sezona se nezadržitelně rozbíhá, a tak je nejvyšší čas obnovit referování o úspěších babických borkyň a borců. Začínáme! Radek Brunner si doběhl pro vítězství na Mistrovství ČR v běhu na 100 km s časem 7:11:47. To celé navzdory operaci kolena, kterou absolvoval cca měsíc před závodem.

    image

    Na půlmaratonu v Praze se blýskly naše reprezentantky Zuzka Urbancová a Klára Jakešová. Zuzka si udělala osobák těsně pod devadesát. Tuto hranici překonala o 23 sekund. Klára se časem 1:28:06 svému osobáku přiblížila na minutu a devět sekund.

    Zuzka Urbancová zabodovala znovu o 14 dní později na Ještěd Skyrace. Zde skončila sedmá. Ten samý víkend v Pardubicích na MČR v půlmaratónu zaběhl Tomáš Luňák vynikající čas 1:19:55 a umístil se na 35. místě. O dvě místa za ním skončil Jirka Václavík, 1:20:19.

    image

    Den před pražským maratonem SK Babice slavily také mezinárodní úspěch. Honza Bartas uběhl Transvulcanii za 8:28:08. Bylo z toho 28. celkové místo na závodě s parametry: 74 kilometrů a 4400 metrů pozitivního převýšení.

    Na Jesenické stovce zabodovala další babická žena. Kristýna Hájková doběhla jako třetí žena a celkově na 29. místě. Ten samý den se také běžel Perun SkyMaraton. Zde hájil naše barvy Martin Knol a umístil se na 34. místě.

    image

    Pražský maraton zaběhl z babických samozřejmě nejlíp Radek Brunner a to za 2:37:53. Celkově byl na 34. místě. Tomáš Luňák si zde odbyl svou maratonskou premiéru a to časem 2:56:09. Klára Jakešová zde běžela za 3:22:48.

    image

    Zatím posledním úspěchem je titul Mistryně ČR v ultratrailu pro Zuzku Urbancovou. Trasu 86 km zaběhla za 7:36, což znamená průměrné tempo 5:17 na kilák. A na to i Honza Bartas říká, že to není žádná turistika

    image

    Všem, na které jsem zapomněl, se omlouvám. S dalším reportem se přihlásím zhruba za měsíc a doufám, že bude hodně o čem referovat. Vaše zaznamenáníhodné úspěchy mi prosím hlašte i sami na mail petr.riman@behej.com.