Veterán Filingr prohnal mladíky

    0
    zleva Maurer, Ponc, Schütze

    zleva Maurer, Ponc, Schütze

    V první jarní den proběhl na cyklostezce vedoucí z Královského Poříčí do Lokte již 12. ročník běžeckého závodu Královská pětimíle. Na trati, jen o 45 metrů delší než je osm kilometrů, přivítali pořadatelé z Ultrasportu Sokolov celkem 57 běžců a běžkyň. Vzhledem k tomu, že závod termínově kolidoval s mistrovstvím ČR v krosu, nezúčastnila se ho regionální běžecká špička. I tak ale bylo zaběhnuto šest kvalitních časů pod třicet minut a o napínavé osobní souboje nebyla nouze.

    V absolutním pořadí nakonec prohnal veterán Čeněk Filingr startující za Triatlet Karlovy Vary mladíky z AK Sokolov. Zvítězil sokolovský Peter Maurer, před již zmíněným Filingrem, vítězem kategorie padesátníku. Na třetí místo se prosadil Maurerův klubový kolega Martin Ponc. Na druhém místě v padesátnících a těsně pod stupni vítězů v absolutním pořadí skončil Milan Kožák z SC Start Karlovy Vary. Na pátém a šestém místě absolutně se seřadili dva medailisté kategorie 40-49 let. Vítěz této kategorie Štěpán Boháček z AS 10 LIFE a stříbrný Slávek Švejdar z karlovarského Triatletu.

    Ženskou kategorii do 34 let vyhrála Eliška Brožková z TJ Klášterec a kategorii nad 35 let Martina Stehlíková z SOHV Abertamy.

    Výsledky.