#UNLIMITEDTOGETHER

    0

    AHOJ!
    Kdo sleduje můj instagram, určitě si všiml Nike akce, která se konala tenhle čtvrtek ve Slovanském domě s Nike+ Run Club Prague. A protože to byla zase jedna z těch lepších (a možná nejlepších) akcí za poslední dobu, určitě stojí za to si o ní říct pár slov. Celá akce vypukla pod názvem Kick Off Event a přinesla spoustu novinek, výběh s trenéry, NTC outdoor workout, pár celebrit a v neposlední řadě můj držkopád na prosluněné pražské Náplavce plné lidí.
    Ale vezměme to od začátku.

    Největšími hvězdami akce byl jednoznačně Pavel Maslák a Zuzka Hejnová, kteří představili výzvu #UnlimitedTogether spojenou s letošní olympiádou v Riu. Od července odstartovala běžecká výzva díky které můžete každým kilometrem nahraným do Nike Running App podpořit svého vybraného sportovce na Olympiádě – kromě Zuzky a Pavla tak můžete podpořit třeba i Petru Kvitovou nebo Denisu Rosolovou. A další novinkou byly nové běžecké tenisky, kterou jsou „nízkou“ verzí dřívějšího modelu Nike Lunar Epic Flyknit. Neměli jsme možnost nový model vyzkoušet, ale podařilo se mi už dříve zaběhat v těch „vysokých“  a rozhodně to stojí za to! Což potvrzuje i cena, protože boty koupíte za 4 990 Kč (pokud se ale zúčastníte některé z akcí Nike+ Run Club nebo NTC Studia, můžete využít slevy 20% v Nike Prague Storu). 

    Boty představila Lenička, skvělá běžkyně a zároveň trenérka Nike+ Run Clubu, kterou určitě znáte z instagramu @holkyveforme.

    My s Tomem jsme se seznámili se Zuzkou a byla neuvěřitelně sympatická! Pokud znáte Toma jenom z instagramu jako @ttomrunner, tak už si založil i blog – jestli Vás tedy zajímá cokkoli o běhání, určitě se podívejte, protože se tam dozvíte spoustu věcí o tréninku, závodech, trasách a spoustu dalšího a já ho čtu neuvěřitelně ráda (a teď o to víc, když se konečně známe už i naživo).#RealFriends! :DD

    Ještě ve studiu jsme se rozdělili na několik skupin, aby si každý zaběhal tak, jak mu vyhovuje. A to byli začátečníci, „speed runners“ (tam bych se dobrovolně snad nikdy nevydala a klobouk dolů přede všema, kdo běželi a hlavně skvělé Barče, protože ta byla ráno ještě plavat a obecně je pro mě velkou inspirací pro všechny tréninky), pak NTC Outdoor Workout a konečně Home Runners! A to jsme byly přesně my. Už jednou jsme totiž byli s Adél na Fun Runu a tak jsme věděli, co nás čeká – takových 5-6km lehčím tempem a pár zastávkama, což znělo ideálně vzhledem ke stavu, v jakém se poslední 2 týdny nachází moje koleno. Ale nebylo. A teď pochopíte proč ?

    Představte si následující scénu:

    Obrovská parta běžců sebíhá pražskou Náplavku za doprovodu „divnobicyklu“ s jedním řidičem a vcelku hlasité hudby. Venku svítí sluníčko, je neskutečné vedro, Náplavka samozřejmě plná lidí. Máme v nohách teprve asi 4 km a já si užívám, že chvíli nemusím dřít (haha, „dřina“) a běžím jak se říká zadarmo z kopce dolů, v ruce telefon a pohled kamsi na Vltavu a labutě. A protože jsem jedno z těch dětí, co občas zapomene na rady rodičů aneb „hlavně se koukej pod nohy a dávej si pozor, když poběžíš po kostkách nebo po kolejích“, asi se mě karma rozhodla ztrestat a jakýmsi dosud nevysvětleným způsobem jsem najednou letěla k zemi. Snažíc se nerozbít si 2 měsíce opravený iPhone v ruce jsem pád zbrzdila druhou rukou (a takhle nikdy nepadejte, protože si při nejlepším narazíte zápěstí), udělala jakýsi podivný kotrmelec přes rameno a bok a zůstala ležet na zemi. Naštěstí to neodneslo nic jiného než odřená a naražená záda (a ten displej stejně trochu křupnul, takže jsem obětovala zbytečně i to zápěstí). Jednu výhodu ten pád ale měl – mohla jsem se svézt v divnobicyklu a tak jsem vypadala jako ten, co se nejvíc ulejvá, zatímco ostatní dřou. Yes!

    Asi po 9ti kilometrech jsme doběhli nahoru na Letnou (což je za a) pěkně do kopce a za b) už jsem běžela zase po svých) a tam nás čekal venkovní workout od NTC s naprosto skvělýma trenérama a vybavením – sandbagy, pneumatiky, medicine bally… a vodou! A tak jsme doplnili tekutiny a šli se trochu zničit cvičením, z čehož první cvik byly dřepy a druhý výpady, takže jsem cvičila jako jediná břicho, protože moje koleno protestovalo už pěkných pár kilometrů před tím.

    Kdyby jste to někdo náhodou nepoznali, tak tam byl s námi i Raego ?
    A to za ním není odstřelovač, ale fotograf. 

    Na závěr nás čekal ještě team workout. Zábava spojená s cvičením a já se tak trochu vrátila do let na základní školu, kdy se běhaly opičí dráhy a každý chtěl prostě vždycky vyhrát a doběhnout jako první! Kdo si to taky pamatuje? ?

    Po workoutu už jsme běželi zpět do Studia, což dalo dohromady ještě něco přes 2 km a aplikace hlásila nějakých 11,7 km … tak to mělo k těm 5-6 kilometrům docela blízko.. #napohodu.

    A i když jsme byli vcelku unavení, vycuclí z toho vedra a HLADOVÍ (#AsAlways), všichni byli hrozně spokojení a akci si užili a to nejen díky běhání, což všichni po čtvrtku ještě víc milujem, ale taky díky skvělýmu týmu trenérů, fajn lidem a to jmenovitě mému doprovodu Adélce (protože ta je se mnou téměř všude :D) a Ondrovi, který loni vyhrál SoFast míli, která se běhala v srpnu v Praze a jel tak s Nikem na závod do Maďarska, kde se seznámil s Tomem ?  a Monče (která taky bloguje, takže všichni klik sem) a pak všem holkám blogerkám i neblogerkám, který jsem zase ráda viděla – speciálně Gabču a nebo se s nima seznámila ?

    Doufám, že Vás akce zaujala a že se brzo potkáme na jednom z běhů Nike+ Run Clubu nebo lekci NTC Studia ? Teď po zkouškovým budeme chodit určitě častěji, tak sledujte instagram a stay in touch!

    Těším se a užívejte léto!