Ohlédnutí za sezonou

    0


         Oproti jiným rokům jsem v letošní sezoně více preferoval závody v zahraničí, protože se chci zase o něco posunout dále jak ve výkonnosti tak i ve zkušenostech a zjistit jak na tom jsem v porovnání s ostatními běžci z jiných zemí. Celkem jsem tedy startoval na pěti zahraničních závodech. Získal řadu nových zkušeností a také zaběhl pár pěkných výsledků z nichž si nejvíce cením vítězství na Istria 110km kde jsem zaběhl v novém tratovém rekordu v čase 11:58. Dále 80km du MontBlanc na úžasném a místy náročném technickém terénu z toho bylo 7.místo, to mě nakoplo a dodalo sebedůvěry. Jako člen české reprezentace jsem se zůčastnil dvou mistrovství světa a to Skyrunningové (ISF) na Buff Epic Trail ve Španělsku trati 108km/+6600m kde jsem obsadil výborné 18.místo a druhé pod hlavičkou ITRA v Portugalsku, Penéda-Gerés 85km/+4500m, kde jsem ve velké konkurenci doběhl pro 66.místo což oproti lońsku bylo zlepšení. Nemohu opomenout start na jednom z nejtěžších evropských ultra vůbec Echappé Belle 144km/+11000m kde jsem to skvěle rozběhl, ale kvůli vlastní blbosti si zaběhl a stratil více jak hodinu a tím pro mě závod skončil.

    Na domácí scéně jsem startoval hned na začátku sezony na LH24 kde jsem se třinácti okruhy ve špatných sněhových podmínkách vyhrál a zkompletoval tak pomyslnou Beskydskou trilogii (B7-1.místo, 2014; L4L- 1.místo, 2015; LH24-1.místo, 2016). Zůčastnil jsem se i dvou českých mistrovských závodů, Perun Skymaraton- tento závod jsem nedokončil kvůli únavě z předchozího závodu v Chorvatsku, na Lysohorském čtyřlístku jsem obhajoval lońský mistrovský titul a letos to stačilo v nabité konkurenci pouze na druhé místo. V podzimní časti sezony jsem startoval na závodě u našich sousedů Chopok SkyMaraton pěkné traily v horském prostředí – 8.místo. Samozdřejmě jsem si nenechal ujít i Ondřejnický Skyrace v nabitém startovním poli jsem doběhl těsně za Top 10 takže 11.místo. 
    Celkově hodnotím tuto sezonu pozitivně a úspěšně a výsledky jasně ukázaly, že jsem na správné cestě a progres tam prostě je. S motivací a novými cíli jdu dál..

    LH 24                                                                      1.místo

    Kobeřická 20                                                           13.místo

    Istria 110km                                                           1.místo

    Perun SkyMaraton                                                  DNF

    Lysohorský čtyřlístek MČR ultra                         2.místo

    80km du Mont Blanc                                             7.místo

    Buff Epic trail World Championship                   18.místo

    Echappeé Belle 144km                                           DNF

    Chopok Skymaraton                                               8.misto

    Ondřejník Skyrace půlmaraton                               11.místo

    MS ultratrail Peneda-Geres Portugal                  66.místo
    Musím také poděkovat Kači a Matyáškovi za velkou trpělivost 🙂 a partnerům za poskytnutí potřebného materiálu bez kterého bych se neobešel. 

    Jen tak pro zaíimavost letošek v číslech
    Běh: 4040km, +147 000m, 460hod.
    Kolo: 2413km, +25 767m, 106hod.