Taková normální neděle

    0

    Když zapátrám v paměti tak si nemůžu vypomenout na trénink v tak velké účasti, před nedávnem bylo vždz maximum tři až čtzři lidi, ale že se v neděli sejde dohromady devět lidi tak to opravdu překvapí. Zvláště tady v Beskydech kde je každý od někud jinud. Po sobotním čištění Beskyd jsem v mírném sněžení šli Beskydskou klasiku od začátku tempem lehkým konverzačním, přece jenom po minulém týdnu na Istrii jsem to uvítal. Čím výše stoupáme tím přibývá sněhu no pěkné překvápko v ke konci dubna. V tom jsem již v hange na Smrk a docela to letí probíráme závody, stravu a samozdřejme debatujeme o těch co s námi nejdou tak jako vždy :-).
    Na vrcholu Smrku nejde vidět nic tak děláme skupinové foto a pádíme dolů, docela se to rozbíhá, nohu už nebolí hecíři se vždy najdou, ale stejně s Mackem to bylo rychlejší že….ve svižném tempu sbíháme dolů k Mazáku a míříme přes Zlatého orla směr žlutá a dále na Lysou, doplnujeme energii v podobě švestek a podobně každývytáhne  něco dobrého na zub. Začíná být pěkná kosa teda začíná spíš pěkné foukat ale v tomto tempu to ani tak nevadí stoupáme na úbočí Kobylanky tam vždy vyfukuje, počasí jak v zimě akorát zelené stromy k tomu nějak nesedí. Parkrát odfouknu a už jsme skoro na Lysé, kde je jak jinak opět mlha z výhledů opět nebude nic.
    Plácačka po hladícícm bodu a alou dolů nebo je zima ja v rusku. Celou dobu vše v pozitivní a uvolněné atmosféře což je na nedělní dopoledne jak dělané. Dole mrknu na hodinky které ukazují 25km a nějakým 1855 m převýšení. No před obědem ideální stav. Odpoledne se ješte zajdu “protáhnout” do Ostravy na stěnu. Situace po 14 dnech neaktivního lezce se projevují záhy ihned v první cestě kde nalézám do převislé 6+ hmm asi sem se měl trochu rozlézt jsem slabý jak čaj, a dále si netroufám na víc než v této obtížnosti a jen si v duchu říkám kde jsou ty doby kdy jsem ještě lezl. Inu hold přece jen priority jsou ted jinde a tak se spokojím s tímto příjemným odpolednem sice ruky v každé cestě natýkají, náladu si ke konci spravuju cestou za 7-. Celkem jsem stihl něco kolem pěti až šesti cest a po ranním tréninku jsem už úplně k.o. a těším se do postele.