RunTour Olomouc 2017

    0

    Čtvrtek 13.7.2017

    Jako správní runtouráci přijíždíme do Olomouce již ve čtvrtek, abychom zde s Augustýnkem strávili krásný prodloužený víkend :-).

    Večer jdu na TRX. Vím, že dva dny před závodem to není úplně vhodné, ale když ho mám teď zdarma, baví mě a Gustíkovi se na tréninku líbí… 🙂 Jak mi to tělo najednou celé ztěžklo :-D.

    Pátek 14.7.2017

    Klušu s neběžeckým kočárkem “šmrdlákem” trošku delší vzdálenost než jsem původně zamýšlela. Když se však přede mnou v dálce tyčí úchvatné panorama Svatého kopečku a dítko poklidně spí, proč nevyužít kouzla okamžiku a nepřidat si okruh navíc… 🙂

    K obědu si dávám tuňákový steak. To budu mít zítra síly ;-).

    Ve Smetanových sadech už se vše začíná chystat.


    Sobota 15.7.2017

    Po pěkné polední dešťové spršce zahajují závodní program dětské běhy.

    Gustík utíká tak rychle, až mu z toho padají kalhoty :-D. Pět set metrů představuje pro dvouleté dítě pořádnou štreku, jakmile se ale ocitá v závěrečné rovince, rozdává úsměvy na všechny strany, tleská a drtí přitom jednoho soupeře za druhým. Prostě si to užívá :-).

     

    Před cílem sice při pohledu na Rákosníčka znovu na chvíli zaváhá, ale tentokrát stojí maskot dostatečně vzadu, takže se opět rozbíhá a o více než minutu překonává svůj osobní rekord z Ústí nad Labem :-).

    To já od sebe dnes neočekávám nic převratného. Tělo mám celé rozlámané, nohy namožené. Závod proto pojímám spíše tréninkově s cílem dokončit ho v čase pod pětačtyřicet minut.


    V úvodu běžím se dvěma holkama. Po třech kilometrech se jedné z nich vzdaluji. Ta druhá zase pro změnu utíká mě. Rozvázala se jí tkanička u boty a než aby zastavila a zavázala si ji, tak raději zrychluje :-). Smekám před ní.

    Co vás může při desetikilometrovém závodě nakopnout víc než osobní rekord na pětku v jeho polovině? 😀 Wow! Šokovaně zírám na časomíru :-O. Mám to rozběhnuté někam k jedenačtyřiceti minutám. Je mi jasné, že v druhé části velmi pravděpodobně o něco zpomalím, nicméně i tak mám solidní náskok na osobák. Rázem bude cokoliv jiného zklamáním.

    Zatímco Lukáš Olejníček vbíhá vítězně do cíle, mě do něj zbývá ještě dva a půl kilometru. Běž co můžeš, i když už nemůžeš!
     
    

    Poslední výběh na lávku, následný seběh dolů, který vrhá přímo do finiše a v něm úžasní fanoušci :-). 42:15 min. Osobní rekord. Naprosto nečekaný. A pak že má být dva dny před závodem volno… 🙂

    Vyklusávám po parcích. Sluníčko svítí, kapela hraje, je mi hezky :-).

    “Nechci se Tě dotknout, ale dotknul bych se rád.
    Tvých kadeří, co mě udeří…”


    RunTúra mě opět dostává svojí podmanivou, příjemně rodinnou atmosférou ❤️. Jediná škoda, že slečna z nepromíchané tomboly nelosuje, nýbrž sbírá lístky položené nahoře, čímž mě připravuje o chvilky napětí a vzrušení, neboť je jasné, že ten můj, ležící na samém dně, tímto stylem na tah rozhodně nepřijde. 

    Dva osobáky, to se přece musí náležitě oslavit. A tak slavíme. S jogurtama :-D.