RUNNING & WORKOUT PLAYLIST

    0

    Ahoj všichni!
    Jak asi všem došlo z nadpisu, dnešní článek se bude týkat mého nejnovějšího playlistu, který jsem si vytvořila na běhání a tréninky obecně. Sportovci se v tomhle směru dělí na několik skupin, jsou zde ale dvě naprosto základní – s hudbou / bez hudby. Pokud tedy patříte mezi ty, kteří si rádi při běhání nebo cvičení občas pustí hudbu do uší, určitě se hodí vytvořit si nějaký playlist, protože jinak dopadnete já – shuffle z iTunes Vám za největším powersongem pustí tři ploužáky z amerických romantických filmů pro zoufalky, aby tam v zápětí poslal nějakou další vypalovačku od Aviciiho. A pokud to neustálé přepínání někomu po nějaké době začne lézt krkem stejně jako mně, časem se dokope k tomu vytvořit si vlastní playlist (a pokud si ho dokonce i občas zaktualizuje, gratuluju, tam jsem se ještě nedostala). Další z možností je poslouchat třeba running playlist na Spotify, ale mně osobně se ty písničky vůbec nelíbí a tak si je radši vyberu sama.

    Pokud tedy nejste zastáncem Spotify, techna (Adél?) a nebo hodinových běžeckých playlistů z youtube, pravděpodobně se jednou za čas dostanete do stadia, kdy budete na internetu lovit nové a pokud možno co nejlepší písničky. Na googlu najdete spoustu odkazů na běžecké playlisty, které ale mě osobně skoro nikdy nezaujmou. Většinou totiž nabízejí jen sáhodlouhé elektro skladby hrající si na písničky a nebo písničky z Rockyho, protože klasika nikdy neomrzí. 

    A tak jsem se nakonec rozhodla sestavit si playlist z písniček, které mám v mobilu a světe div se, nakonec je v něm přes 50 skladeb. Ne všechny jsou úplně běžecké, ale z nějakého důvodu jsem je do seznamu bez váhání přidala. A když jsem o těch důvodech později přemýšlela, došlo mi, že se všechny dají rozdělit na 3 skupiny.

    Písničky, které byste málokdy poslouchali na ulici cestou z práce nebo do školy. Svižné tempo, výrazné beaty, málo zpěvu, ale mají v sobě neuvěřitelnou energii.
    Ne náhodou to bývají buď ty největší party songy a nebo disco šílenosti, který snad už nikdo neposlouchá. Něco mezi budete hledat jen obtížně.
    (A kdyby se Vám tenhle žánr náhodou líbil, koukněte na další písničky těch interpretů).

    1. Animals – Martin Garrix
    2. Bad Boy – Cascada
    3. Celebrate The Summer – Lacuna
    4. How Does It Feel – Dan Winter
    5. Love Is On Fire – Italobrothers
    6. The Nights – Avicii 
    7. Nostra Culpa – DJ MNS
    8. Play Hard – David Guetta
    9. The Question Is What Is The Question – Scooter
    10. Radio Hardcore – Italobrothers
    11. Ravers Fantasy – Manian
    12. Summer Of Love – Cascada

    Pokud má písnička dobrý text, čert vem tempo, špatný klip nebo ne úplně dokonalou hudbu. Každý má těch svých pár písniček ve kterých se najde a jejichž texty by vystřihl z paměti i kdyby ho někdo vzbudil o půlnoci. Já jich mám víc než dost, ale pár oblíbených mi hraje při cvičení a běhání neustále dokola. Určitě spoustu z nich budete znát a pokud ne, pusťte si je, zaposlouchejte se do těch textů a pak nejspíš pochopíte, proč se právě některý z nich tak moc hodí ke sportování.

    1. Ain’t It Fun – Paramore
    2. Bomby – Ben Cristovao
    3. Do Or Die – 30 Seconds To Mars
    4. Don’t You Worry Child – Swedish House Mafia
    5. The Fighter – Gym Class Heroes
    6. Hall Of Fame – The Script
    7. I Took A Pill In Ibiza – Mike Posner
    8. Never Say Never – Justin Bieber
    9. On My Way – Charlie Brown ♥
    10. On Top Of The World – Imagine Dragons
    11. Renegades – X Ambassadors
    12. Superheroes – The Script

    13. Těžký Váhy – Ben Cristovao
    14. Wake Me Up – Avicii ♥
    15. What Doesn’t Kill You (Stronger) – Kelly Clarkson

    Poslední skupinou jsou tzv. „populars“. To jsou většinou nejnovější hity, které se Vám ještě nestihly ohrát + ty, které se Vám nikdy neohrajou. Zkrátka ty nejoblíbenější písničky, které jste schopni poslouchat za každé příležitosti a zaručeně je nikdy nepřepnete (alespoň dokud se Vám zase neohrajou).
    TOP 20 Summer list 2016:

    1. Ain’t Your Mama – Jennifer Lopez
    2. Ass Back Home – Gym Class Heroes
    3. Bad Boys – Alexandra Burke
    4. Bailando – Enrique Iglesias
    5. Bang Bang – Jessie J, Ariana Grande, Nicki Minaj
    6. Better When I’m Dancing – Meghan Trainor
    7. Can’t Stop The Feeling – Justin Timberlake ♥
    8. Duele El Corazon – Enrique Iglesias
    9. Feel This Moment – Pitbull
    10. Gives You Hell – The All American Rejects
    11. Good Feelin – Flo Rida
    12. Hair – Little Mix
    13. Cheap Thrills – Sia
    14. I Gotta Feeling – David Guetta
    15. Limbo – Daddy Yankee
    16. Messin‘ Around – Pitbull
    17. Say Yo Do – Sigala
    18. Timber – Kesha
    19. Want To Want Me – Jason Derulo
    20. – What I Did For Love – David Guetta

    Téměř každá písnička je od někoho jiného, ale jsou tu jména, která se opakují a to je především Avicii, David Guetta a Pitbull. Jsou to totiž 100% pozitivně naladěný písničky, protože ty jsou na sportování nejlepší. Mimo tělocvičnu poslouchám tak od všeho trochu – od Justina (ne, nestydim se za to a to nový album je vážně dobrý) přes Jasona Derulo, Rihannu až k mým nejoblíbenějším – Ed Sheeran a Jessie J. Od ThePianoGuys přes BlackEyedPeas až po Eminema. A z těch československých? Majk Spirit, Benny Cristo, Marpo, ATMO Music, Seberevolta, Lipo, nově taky něco málo od Jelena a samozřejmě největší hitovky od Karla Gotta, Kabátů, Elánu, Michala Davida a všech těhlech legendárních písniček ♥

    A Vy mi nezapomeňte napsat Vaše oblíbený songy, ať ten svůj playlist taky o něco zas rozšířím.
    Mějte se krásně!