Quiche s avokádem a tofu

    0

    Quiche neboli slaný koláč asi všichni znají. V ideálním případě jej večer upeču a ráno je připravený k snídani, svačině nebo obědu. Zásadní je těsto. Tučné a dobré, právě kvůli němu to není pokrm z příručky o hubnutí, ale je tak skvělý, že si ho čas od času nedokážu odpustit. Baví mě, jak je jednoduchý a variabilní. I s takto klasickým receptem se dá do jisté míry experimentovat. Takže tady je jedna z mých verzí.

    1610_quiche_01

    rozpis je na formu průměru 28cm

    • 250g mouky
    • 125g másla
    • 25ml vody
    • sůl
    • 4 vejce
    • hrnek kokosového mléka
    • 2 lžíce chia semínek namočených ve vodě
    • 1 avokádo
    • 250g tofu (1 balení)
    • hrst baby špenátu nebo čehokoliv zeleného z lednice
    • kapka sojovky
    • špetka soli, pepře a muškátového oříšku

    Postup:

    1. Ze všeho nejdříve jsem vyrobila těsto. ( Poměr mouky a másla je 2:1) Z mouky a studeného másla jsem vytvořila drobenku, do ní pak přilila studenou vodu a vypracovala hladké těsto. To jsem pak dala na 30minut do lednice odpočinout. přiznávám, že často bývám líná a spokojím se s ready made těstem z nejbližší nákupny.
    2.  Těsto jsem pak vyválela a vmačkala do vymazené formy. Propíchala jsem jej vidličkou a dala na 15min péct na 170°. ( Doporučuje se vysypat formu např. cizrnou, aby se nezvedlo. Já to nedělám, jen kontroluju, zda se těsto nezvedá až moc a když jo, tak ho znova propíchnu.)
    3. Mezitím, co se těsto peklo jsem si připravila náplň. Na pánvi jsem si nasucho osmahla tofu, které jsem malinko zakapala sojovou omáčkou. V míse jsem ušlehala vajíčka s chia semínky a mlíkem.  Okořenila, přihodila špenát, tofu. A pro dobrý pocit a lepší vizáž posypala Pur_ya Detox mixem 🙂
    4. Směs jsem vlila na předpečené těsto a dala na dalších 30min na 170° dopéct.

    1610_quiche_02

    Dobrou chuť!