První výběh ve Vibramech FiveFingers alias pětiprsťácích

    0

    Po delší době jsem se rozhodl zkusit se zase trošku proběhnout, takový jogging a abych to trošku zpestřil, nevolil jsem tentokrát klasické běžecké boty Asics, ale Vibram FiveFingers nebo-li pětiprsťáky. Ten pocit z běhu je prostě přímější, i když i mnohdy bolavější. Znáte to pořekadlo automobilky BMW – radost z jízdy, tak u FiveFingers bych to přirovnal k radosti z běhu.

    Pětiprsťáci

    Mým úmyslem bylo uběhnout alespoň pět kilometrů, naposledy jsem běžel cca před měsícem, tak jsem to nechtěl přemáhat. Pro jistotu jsem si tentokrát vzal na cestu i svého Garmina, abych si znovu proměřil trasu, kterou jsem běžel naposledy v březnu. Podivil jsem se, když nakonec z pěti kilometrů bylo třináct, prostě ty pětiprsťáci jsou fakt úžasné. Je pravda, že jsem se před tím pořádně namazal olejem a Niveou, myslím tím nohy, abych neměl otlačky od pětiprsťáků a byl jsem rád, že jsem to provedl.

    Můj Garmin

    První hodina běhu a začalo pršet, sice bylo dusno a horko a zpočátku jsem déšť uvítal, ale když do toho začalo hřmít a pršet mohem vydatněji, ta veselost mě trošku opustila. Abych poprvé nohy co nejméně namáhal, nehonil jsem se jenom po asfaltové cyklostezce, ale využíval jsem trávy, po které se mi běželo rychleji a méně bolestně. Prostě ta technika běhu šla do kopru, ale nevadí, oproti minulým běhům mám tentokrát příjemný pocit a o to tu šlo. A co čas? No, tak ten byl cca 1 h 37 min, takže ubohý, ale o to mi vůbec nešlo. Nemám vůbec žádné ambice trénovat na závody, běhám si pro sebe, pro lepší pocit a také pro zhubnutí pár kilogramů v pase. Člověk chce být na léto prostě sexy!!! 🙂