První česká běžecká audiokniha je na světě

    0

    Někdo musí být první. Tentokrát není řeč o závodech, ale o první české běžecké audioknize. Je jí Můj dlouhý běh, který jsme s Danem Orálkem loni napsali a vydali – a teď se dočkal i netradičního zpracování.

    Když jsem počátkem léta dostali od vydavatelství Walker & Volf nabídku udělat společně audioknihu, řekli jsme si, že je to zajímavý nápad. Byť jsme věděli, že půjde o běh po u nás stále ještě neprozkoumané cestě. Ale Danův příběh je mezi čtenáři dost velký zájem, papírová kniha už má koneckonců za sebou čtvrtý dotisk, a také víme, že spousta běžců ráda běhá ze sluchátky, kde si pouští nejen hudbu. Tak proč ne.

    Text doznal jenom minimálních úprav, když jsem aktualizovali pár věcí, které se od loňského srpna změnily. Knihu namluvil herec a zkušený narátor Zdeněk Velen, který letos v létě na Shakespearovských slavnostech nehrál, tak se mohl věnovat textu z docela jiných sfér. A výsledek je, myslím, povedený. Je to zkrátka zase jiný zážitek.

    Audiokniha má stopáž 7 hodin a 10 minut, takže vám ve sluchátkách vystačí na kratší ultramaraton, nebo na pár delších tréninků. Stojí 169 Kč.

    Už teď je ke stažení ZDE. A nebo na e-shopech, kde se prodávají audioknihy: Audiotéka, Audiolibrix, Palmknihy a Alza.

    Tak snad se vám bude líbit. Ostatně tady máte ochutnávku v podobě úvodní kapitoly: