Prohrát Pražskou 100

    0

    Muj prispevek do debaty na bezeckem serveru bezvabeh.cz, Kde Rosta Bazanowski je malem ukamenovan, za jeho nazor, se kterym se dokazu docela ztotoznit. Kamen urazu je ze P100, ma dva viteze, opet. Jaky je smysl zavodu, kdyz ne zavodeni.

    Olaf se taky vyjadril, pise cituji “Pražská stovka je dálková vytrvalostní akce, kde je hlavním a primárním cílem především vůbec dokončit. I ty tebou zmiňované body UTMB se dávají všem co dokončí. Co se povede pouze zhruba polovině startujících.Teprve potom se řeší nějaký čas a pořadí.
    Tento sport je především zábava a tak přistupuji k pořádání našich akcí. Na stovkách je zcela normální, že do cíle dobíhávají nejen dvojice a trojice a celé i mnohem větší skupiny., jenž spolu na trati strávili celý den. Do cíle se na se na ultra prostě nesprintuje.Tím bych ale vůbec nezlehčoval výkon Honzy a Tomáše. Jejich čas na takto náročné a rozmočené trati je neuvěřitelný.A možná je tak dobrý pravě proto, že běželi společně, vzájemně se podporovali a povzbuzovali, protože sport není boj ale zábava. Tak to prostě na ultra je.”

    A ja mu na to oponuji, proste neni. V rize amaterskem pochodu by to tak nakrasno mohlo byt, ale nezverejnovala by se zadna vysledkova listina s poradim. Jen list dokoncivsich, ceny by se rozdaly v tombole a bylo by. Protoze jak se muzes docist tak v zapisku od Tomase Bystrickeho, je jasne uvedeno ze bojoval a zavodil az do 127 km, kde mu dosli sily a uz nemel na to, aby Honzu Zemanika dostal. Takze zadne romanticke vedeni se za rucicku po cely zavod doplnovani si vzajemne vody a tak, jak se snazi ostatni diskutujici obhajit tento “necekany” vysledek. Uz vidim jak nejlepsi maratonci planety bezi svuj zavod cely bok po boku a do cile vbihaji naprosto presne, protoze preci spolu bezeli celou cestu a proto prece nebudou na cilove rovince bojovat o vavriny. Proc je vubec P100 vedena jako zavod jednotlivcu, kdyz se muze nakrasne delat jak B7 ve dvojici, kdyz maji zavodnici pocit ze by si meli po celou trasu zavodu pomahat a foukat bolistky. Proc se pouziva cipova technika pro presny prubeh zavodniku, kdyz by se krasne dali zapalovat signalni ohne oznamujici dosazeni jednotlivych checkpointu :]. Taky bez vysledkove listiny by se kazdy mohl opravdu soustredit na svuj vykon a treba body do CS1000, a nemusel by byt otraveny ze je na 342 miste z 360 startujicich…ale vesely ze se mu podarilo dosahnout cile, treba tak urputne jako v naprosto nepochopitelnem case 76:17 Jindrove Jany, kloboucek dolu, ja osobne bych lezel v prikope backorama vzhuru!
    Uz od dob Stareho Rima Viktor je jen jeden!!
    Co si myslite vy, jak by to mohlo nebo melo byt? Vyjadrete se v komentarich
    PS: Mel jsem ted jeste debatu s Olafem, a chtel bych zduraznit ze prevelice smekam pred organizatory a dobrovolniky, bez kterych by se zadna P100 nemohla konat!!