Proč běhá Terezie N.?

    0











    Na začátku tohoto seriálu jsme vyhlásily soutěž o nejlepší příběh PROČ BĚHÁM. Sešlo se nám jich několik a bylo těžké vybrat jen jeden vítězný. Ale po dlouhém přemýšlení jsme se přece jen rozhodly. Boty Nike od nás získává Terezie. Gratulujeme! Doufáme, že v nich naběhá ještě hodně kilometrů. První příběh zveřejňujeme právě teď, ale můžete se těšit ještě na další dva, protože “na bedně” jsou přece vždycky tři 🙂 Autorky příběhů na druhém až třetím místě od nás dostanou také cenu. 
    Teď už se ale můžete začíst do vítězného příběhu Terky N. o tom, jak si zamilovala běhání 🙂
    Začala jsem asi před rokem, když mě štvalo, že skoro všechny moje kamarádky mají nějakou zálibu, co je baví a naplňuje je. Já mezi ně nepatřila. Většina holek buď hraje na klavír, chodí zpívat, a nebo se věnuje nějakému tanci či sportu. Můj bratr, který  hraje hokej, chodí do posilovny a běhat pravidelně. Docela mě namotivoval on a taky to, že jsem v té době neměla absolutně žádné záliby a nic mě nebavilo – a to jsem chtěla změnit. 



    Poprvé jsem šla běhat s bráchou u nás na cyklostezku. byla jsem strašně pomalá a pořád jsem musela zastavovat, protože mě píchalo v boku. Naštěstí mě to neodradilo a začala jsem běhávat sama. Strašně mě to začalo bavit a úplně jsem běhání doslova propadla. Nejvíce se mi líbí, že běhat můžu kdekoliv a kdykoliv. Krásně si u toho vyčistím hlavu a nemusím tak myslet na nadcházející písemky ve škole apod. Po nějaké době se ke mně přidala i moje kamarádka, kterou běh také velmi nečekaně ohromil. O velkých prázdninách jsme spolu jeli na Rainbow Run (viz úvodní fotka) a začaly jsme uvažovat dokonce i o nějakém závodu nebo Spartan race. 


    Teď na jaře jsme si stáhly aplikaci Nike + Running a moc nás baví, protože nás motivuje, když vidíme také výsledky ostatních a nutí nás to zabrat. Vlastně i já s kamarádkou jsme namotivovaly některé spolužáky ze třídy, aby začali běhat také, protože si všimli, že dříve jsme neuběhly ve škole ani pověstnou patnáctistovku a teď jsme tam jedny z nejlepších. Momentálně se se všema hecujeme, kdo uběhne v měsíci či týdnu víc a ostatní, co neběhají, se nám smějí 😀