(Prague International Marathon 2017)

    0

    Čtvrtek 20.4.2017
     
    Jsem nemocná. No co, loni v dubnu jsem byla také. Trošku zvolním a za týden budu zase ok. Teď stejně nejsou žádné významnější závody, tak to ani příliš nevadí. Do maratonu zbývá času dost.

    Neděle 23.4.2017

    Nemůžu vůbec mluvit. Odpískávám Sokolovskou hodinovku. Zatím jsem na ní nikdy nebyla, ale už minulý rok jsem o ní uvažovala. Vypadá jako pěkný závod. Tak mi to vyjde třeba příště. 

    Neděle 30.4.2017

    Nemoc trvá už druhý týden a stále žádné zlepšení :-(. Pořád jsem zahleněná, zesláblá a unavená. Mám velké bolesti v krku a stále zastřený hlas.

    Pondělí 1.5.2017

    Odpískávám teplický Běh na Doubravku. Místo něj se jdu raději jen lehce proběhnout. Budu více odpočívat. Neděle se blíží. Začínám být nervózní.  

    Středa 3.5.2017

    Když už to vypadá nadějně, že by mi mohlo být lépe, přichází opět ta šílená bolest s pálením v krku. Sotva stěží polykám. Je mi mizerně. Cítím se akorát na ulehnutí do postele.

    Prvně mě napadá myšlenka, že budu muset maraton oželet :´(. Vyběhala jsem si limit na mistrovství České republiky a tudíž i start z áčkového (!) koridoru. Měl to být další velký zážitek. Tolik jsem se těšila. Říkám si, že Paula Radcliffe musela svou neúčast na olympijském maratonu v Londýně obrečet daleko víc.

    Lucka Šafářová odstupuje z pražského turnaje WTA. Prodělala spálovou angínu a necítí se dobře. Rozumím jí a je mi to líto :-(. Avšak i tohle je součást života sportovce. Umět říct ne, když se vlastní tělo staví proti.

    Sobota 6.5.2017

    Na holešovickém výstavišti absolvujeme s Augustýnkem alespoň procházkou Rodinný běh .


    V noci nemůžu dlouho usnout. Je mi zle. Potím se, kašlu, krk hodně bolí :-(. Mám v něm nějaký zánět :-(. 

    Neděle 7.5.2017

    Nikdy nezapomenu na zakryté tělo mladého muže při maratonu v Barceloně před osmi lety.

    Neběžím. Dělám těžké, ale správné rozhodnutí.

    Honem pryč z Prahy. Uzavřené centrum města je připravené na sportovní svátek. Svítí sluníčko, bude hezky. Po tváři mi steče pár slz. Pražských maratonů přece ještě bude. Hlavně zdraví!