Poprvé na WebExpo

    0

    Před 6 lety měla zásadní význam pro mé další profesní a následně i osobní směrování přednáška Bourání klišé od Adama Gebriana. Tehdy ještě v ČR veřejnosti ne tak známého architekta, který na scénu vyrazil s rebelskými myšlenkami, ale jak čas ukázal vyrebeloval si ocenění architekt roku.

    To co tenkrát na WebExpu prezentoval mě donutilo jinak přemýšlet o mé práci a hlavně přístupu k ní. Hlavně, když říkal, že se ke všem projektům dostal pozdě, protože už byla učiněná všechna rozhodnutí. Bylo určeno jak to bude vypadat, kde to bude stát a kolik to bude stát. Jedinou možností jak toto změnit bylo přestat být architektem a přesunout se do jiné pozice. V mém případě to bylo se přesunout z pozice půl programátora a půl projekového manažera čistě do pozice PM, ale ani tam jsem se nezastavil a nakonec to vykrystalizovalo do pozice Profesionální Jedi Knight a mého kurzu na Naučmese.

    A když mě tak to dokázala namotivovat přednáška, kterou jsem viděl jen ze záznamu, zajímalo mě jak by mě ovlivnilo WebExpo, kdybych se ho účastnil osobně. Ale okolnosti tomu nepřáli, protože jsem každý další ročník onemocněl nebo mě pracovní povinnosti poslaly na druhý konec republiky. Myslím, že jsem jediný člověk pracující v IT v rámci ČR, který nikdy nenavštívil WebExpo. Ale dneska se to změní, právě dopíjím kafe, balím věci a vyrážím do Lucerny. Těším se a své dojmy budu každý házet sem na blog.

    Samozřejmě malá výzva na konec. S kým se na WebExpu potkám?